Доступність посилання

ТОП новини

Росія може атакувати Україну у кіберпросторі – американська розвідка


Ден Коутс
Ден Коутс

Найбільшу загрозу США у кіберпросторі у 2018 році становитимуть Росія, Китай, Іран та Північна Корея. На це вказує письмова доповідь директора національної розвідки США Дена Коутса «Оцінка глобальних загроз розвідувальними службами США», яка була надана ним сенатському комітетові з питань розвідки, де у вівторок пройшли слухання на тему глобальних загроз, із якими стикаються Сполучені Штати. При цьому доповідь висловлює думку американських розвідувальних служб про ймовірність здійснення Росією значних кібератак проти України.

«Ми очікуємо, що Росія проводитиме зухваліші та більш руйнівні кібероперації протягом наступного року і, дуже ймовірно, використає нові інструменти проти України», – відзначає текст доповіді.

Американська розвідка, як вказує документ, вважає, що від Росії варто чекати нової небезпеки у сферах, де вона вже здійснює кіберзаходи проти України.

Ми очікуємо, що Росія проводитиме зухваліші та більш руйнівні кібероперації протягом наступного року і, дуже ймовірно, використає нові інструменти проти України

Такими документ називає: зрив роботи української енергосистеми, викрадення та подальше поширення конфіденційної інформації, DDOS-атаки та заходи під прикриттям (false flag operations) у кіберпросторі.

«Наступного року російська розвідка та спецслужби і надалі будуть атакувати критичну інфраструктуру США та їхніх союзників та намагатимуться отримати закриту інформацію про політику США з комп’ютерних мереж США та НАТО», – також відзначає доповідь.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG