Доступність посилання

ТОП новини

Альона Савченко: «Я давно чекала на цей момент». Інтерв’ю


Альона Савченко і Бруно Массо під час виступу 15 лютого 2018 року
Альона Савченко і Бруно Массо під час виступу 15 лютого 2018 року

«Я давно чекала на цей момент, і звісно, я не можу стримати своїх емоцій».

Уродженка України Альона Савченко і її партнер, уродженець Франції Бруно Масcо отримали золоту медаль на Олімпіаді в південнокорейському Пхьончхані у змаганнях спортивних пар у фігурному катанні. Пара представляє Німеччину.

15 лютого вони отримали рекордні 159.31 бала за довільну програму і загальну суму в 235.90 бала, чого вистачило, щоб пара Савченко-Масcо перемогла спортсменів із Китаю – Суй Венцзін і Хань Цун, які посіли друге місце.

Після церемонії нагородження Савченко призналася, що виступати першими було не легко: «Після нас іще було три пари. Ми знали, що ми виступили добре, але ми лише в кінці зможемо дізнатися, чи нашого виступу було достатньо. Звісно, була висока напруга. Довелося довго чекати. Але добре все, що добре закінчується».

Після нас ще було три пари. Ми знали, що ми виступили добре, але ми лише в кінці зможемо дізнатися, чи нашого виступу було достатньо. Звісно, була висока напруга. Довелося довго чекати. Але добре все, що добре закінчується

34-річна Савченко народилася в Обухові біля Києва і почала свою кар’єру у фігурному катанні підлітком у 1990-х в Україні.

У 2003 році Савченко переїхала до Німеччини, де вона спочатку виступала з Робіном Шолкови. Пара отримала бронзову медаль на Олімпіаді в 2010 і 2014 роках, а також п’ять світових титулів.

«Вчора у нас із тренером була розмова. Він нам дав пораду: «атакуйте, вам немає що втрачати». Вчора ми вийшли з нашої кімнати як тигри, а сьогодні ми прокинулися наче тигри. Коли я прокинулася о шостій сьогодні, сказала собі: «ми сьогодні напишемо історію». Я сподівалася, що це почуття у мене в животі не зникне», – сказала Альона Савченко.

Золота медаль, яку отримали Савченко і Масcо 15 лютого, стала восьмою для німецької збірної у Пхьончхані.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG