Доступність посилання

ТОП новини

«Бронзовий мельдоніст». У твіттері висміюють допінговий скандал за участі Росії


Російський керлінгіст Олександр Крушельницький
Російський керлінгіст Олександр Крушельницький

Російські керлінгісти повернуть бронзову медаль Олімпіади – через те, що спортсмен Олександр Крушельницький вживав мельдоній. Це рішення спортивного арбітражного суду, яке базується на результатах допінг-проб. Цього року росіяни виступають на Олімпіаді під нейтральним прапором, тому що раніше з’ясувалося, що в цій країні діяла ціла державна допінгова програма. «Чистий» спортсмен зумів ще раз зіпсувати «допінгову репутацію», обурюються в соцмережах. Користувачі також висміюють сюжети російських ЗМІ, в яких пов’язують результати допінг-проб із… антипохмільними прераратами. Дехто ж із коментаторів вважає, що мельдоній керлінгісту взагалі підсипали.

Новина про те, що російський керлінгіст Олександр Крушельницький «провалив допінговий тест», швидко стала вірусною у твіттері. Детально про хронологію подій читайте тут.

«Мало того, що поїхали без прапора, гімну та країни, то ще й медалі здавати… У цих людей зовсім нема самоповаги», – обурюється користувач.

Цей дописувач натякає, що спортсменів могли змушувати вживати допінг, щоб отримати медалі «будь-якою ціною».

«Мельдоній підсипали». Як підтримують Крушельницького та керлінгістів

Олександр Крушельницький відмовився від слухань у суді, назвавши їх марними. У Федерації керлінгу Росії повідомили, що зараз виконують регламент, а далі намагатимуться довести, що Крушельницький не вживав заборонений препарат.

Іноді важко зрозуміти, де жарти, а де серйозні пости.

«Це все брехня! Навіщо йому допінг? Аби щіткою швидше махати? Вам самим не смішно? Нісенітниця, в яку вірять наївні вівці з Європи та Америки», – обурюється російськомовна користувачка в коментарях до новини The New York Times.

«Ще б для більярду допінг брали!»

Багатьом користувачам важко зрозуміти, для чого керлінгістам допінг.

«Мабуть, ця шайбина дуже важка», – іронізує Вікторія Сидорова.

Ще версії: похмілля, ревнощі і білоруське молоко

У твіттері звернули увагу і на те, як «допінгову» тему висвітлюють російські ЗМІ. На цьому державному каналі, наприклад, сказали, що спортсмен міг просто використовувати... засіб від похмілля.

Дехто тролить (?), натякаючи, що і ця російська проблема – це «рука Заходу».

Що у соцмережах писали п​ро російську допінгову програму, через яку спортсменам заборонили виступати під національним прапором на Олімпіаді, читайте тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG