Доступність посилання

ТОП новини

Трамп досі не наказав розвідці США зірвати російське втручання у майбутні вибори


Майк Роджерс
Майк Роджерс

Адміністрація президента Дональда Трампа не давала Агентству національної безпеки США додаткових повноважень для перешкоджання російському кібевтручанню у вибори у США. Про це директор АНБ адмірал Майк Роджерс заявив сенатському комітетові з питань збройних сил, як повідомляє видання The Hill.

(Росіянам) не довелося зіткнутись із наслідками, які б примусили їх змінити свою поведінку

Роджерс відзначив, що сам не звертався з проханням надати йому додаткові повноваження для перешкоджання кібератакам Росії у зародку, але відзначив, що саме до повноваження президента США Трампа належить ухвалення такого рішення.

«Мені необхідне політичне рішення, яке б вказувало на конкретний наказ. Саме президент, зрештою, ухвалює рішення відповідно до рекомендацій міністра оборони», – заявив Роджерс.

При цьому директор АНБ заявив, що доручив своїм підлеглим «розпочати конкретну роботу», але не навів деталей можливих дій його агентства для попередження кібервтручання у вибори у США.

Саме президент, зрештою, ухвалює рішення відповідно до рекомендацій міністра оборони

Роджерс також відзначив, що дії Росії не змінились значним чином унаслідок санкцій США.

«Їм не довелося зіткнутись із наслідками, які б примусили їх змінити свою поведінку», – наводить слова Роджерса про росіян американський телеканал CNN.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG