Доступність посилання

ТОП новини

«М’яка сила» чи кулі. Головне, щоб допомога США була ефективною – сенатор


Cенатор Рон Джонсон
Cенатор Рон Джонсон

«Я – фіскальний консерватор, який вірить, що якщо міжнародна допомога надана ефективно – це ефективно витрачені гроші», – наголосив американський сенатор-республіканець Рон Джонсон, відповідаючи на запитання Української служби «Голосу Америки».

«Я погоджуюсь з міністром оборони Маттісом, який сказав, що якщо ви не витрачаєте гроші на допомогу, то значить мусите дати мені більше грошей на кулі

«Я погоджуюсь з міністром оборони Маттісом, який сказав, що якщо ви не витрачаєте гроші на допомогу, то значить мусите дати мені більше грошей на кулі», – так прокоментував сенатор рішення адміністрації президента Трампа скоротити фінансування програм так званої «м’якої сили», програми Ради міжнародного мовлення, «Голосу Америки» та програм Державного департаменту, спрямованих на міжнародну допомогу в проекті бюджету на 2019 рік.

А от сенатор-республіканець Роджер Вікер вважає програми «м'якої сили» надзвичайно важливими. «Я думаю, що ці елементи бюджету дуже важливі для американської безпеки. Адміністрація представила свій проект бюджету, різні комітети будуть його розглядати. Я переконаний, що врешті-решт Державний департамент матиме достатньо грошей, щоб забезпечити безпеку, яка необхідна американцям», – заявив Вікер.

Коментуючи запитання санкцій стосовно Росії, сенатор Джонсон наголосив на важливості досягти прогресу в цьому напрямку.

«Що стосується санкцій, треба переконатися, що вони досягають бажаного ефекту, не є контрпродуктивними», – заявив сенатор.

Я б хотів побачити, аби Росія припинила свою дестабілізуючу діяльність – чи їхню участь у масових вбивствах в Сирії, чи в східній Україні

«Я готовий дати новій адміністрації свободу дій, щоб вони могли робити речі розумно і досягати бажаного ефекту. Я б хотів побачити, аби Росія припинила свою дестабілізуючу діяльність – чи то їхню участь у масових вбивствах в Сирії, чи в східній Україні», – сказав Джонсон.

Позиція США стосовно Росії має відповідати діям цієї країни, переконаний сенатор.

«Я ціную зусилля адміністрації і її бажання вітати Росію у цивілізованому світі. Але до того, як це зміниться, ми маємо судити Росію за її діями, а не за її риторикою», – заявив він.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG