Доступність посилання

ТОП новини

Паралімпійські ігри 2018: перше «золото», загалом 5 медалей для України. Живий блог

Найважливіші події першого офіційного дня змагань, паралімпійські залаштунки та останні новини

У Пхьончхані розпочинається перший офіційний день змагань XІІ зимових Паралімпійських ігор. Для «синьо-жовтих» спортсменів – це шоста Паралімпіада. Дебютували українці 20 років тому в Нагано. За цей час здобули 90 нагород, 20 з яких золоті. Чи зміниться статистика вже після першого дня змагань?

Сьогодні збірна України боротиметься у біатлоні. До вашої уваги пропонуємо розклад змагань:

О 3:25 на біатлонну трасу вийдуть Максим Яровий та Тарас Радь. Вони мають подолати 7,5 кілометрів сидячи.

О 4:45 змагатимуться Богдана Конашук, Ірина Буй, Юлія Батенкова-Бауман та Людмила Ляшенко.

Юлія Батенкова-Бауман тренується у Пхьончхані
Юлія Батенкова-Бауман тренується у Пхьончхані

О 5:05 вболіваємо за Сергія Романюка, Віталія Ситника, Григорія Вовчинського та Ігоря Рептюха.

Із 6:15 тримаємо кулаки за Ольгу Прилуцьку та Оксану Шишкову.

І завершать перший змагальний день для України Олександр Махоткін, Олександр Казік, Дмитро Суярко, Ярослав Решетинський, Віталій Лук’яненко, Анатолій Ковалевський, Юрій Уткін. Українські біатлоністи стартують о 7:00.

Якою була церемонія відкриття XІІ зимових Паралімпійських ігор? Такою її побачила збірна України. Згадаємо?

Розпочалась чоловіча гонка на дистанцію 7,5 кілометрів сидячи. Паралімпійці змагаються в монолижах. Це крісло, яке кріпиться до лиж, з ременями та іншими кріпленнями, а також підвіскою для зниження навантаження на тіло лижника.

15-м стартує українець Максим Яровий, а 19-м – Тарас Радь. До речі, Тарас – наймолодший спортсмен у збірній України. Йому 18 років, але він вже багаторазовий чемпіон та призер кубків світу, а ось на Паралімпіаді виступатиме вперше.

Завершилась гонка на шість кілометрів серед жінок (сидячи). Цікаво, що срібну нагороду здобула американська спортсменка, родом з України – Оксана Мастерс. Паралімпійською чемпіонкою стала її співвітчизниця Кендал Гретч. Її результат – 21 хвилина 52 секунди. Третьою фінішувала Графєєва Лідія.

Стартував і другий представник України у чоловічій гонці (сидячи) – Максим Яровий.

У 14-річному віці Максим Яровий впав із висоти, зазнав важкої травми – перелому хребта. Переніс дві складні операції. Останні чотирнадцять років молодий чоловік пересувається в інвалідному візку. У 2010 році Максим проходив реабілітацію в Криму, і зустріч із паралімпійцем Олександром Васютинським змінила його життя.

Максим Яровий припускається двох помилок на першому вогневому рубежі.

Дебютант Паралімпійських Ігор Тарас Радь стріляє «чисто». Попереду ще другий вогневий рубіж

Тарас Радь на другому вогневому рубежі не закрив одну мішень. Тепер він має йти на штрафне коло.

Максим Яровий припускається чотирьох помилок.

Тарас Радь стає четвертим на своїх перших Паралімпійських іграх. Його результат – 24 хвилини 10,8 секунди.

Максим Яровий впав на фініші та показав десятий час – 26 хвилини 0,9 секунди.

«Золото» здобув Даніель Кносен з США. І це вже друга американська нагорода вищого гатунку в біатлоні. Дмітрій Лобан з Білорусії завершує дистанцію із срібним результатом. А канадець Коллін Камерон став третім.

О 4:45 починаємо тримати кулаки за Богдану Конашук, Ірину Буй, Юлію Батенкову-Бауман та Людмилу Ляшенко. Зараз українки боротимуться за нагороди на дистанції шість кілометрів (стоячи).

Богдана Конашук та Людмила Ляшенко – дебютанки Паралімпійських ігор. 22-річна Ірина Буй на змагання поїхала вдруге – на минулих Іграх у Сочі дівчина вона стала сьомою. А ось Юлія Батенкова-Бауман – найтитулованіша атлетка у складі збірної України. На зимових Паралімпійських іграх у Ванкувері та Сочі Батенкова-Бауман здобула 13 нагород (9 срібних та 4 бронзових). Проте титулована лижниця і біатлоністка ще жодного разу не виборола медалі найвищого ґатунку.

Дебютантка Паралімпійських ігор у Пхьончхані Богдана Конашук стріляє без промахів, Ірина Бій припускається однієї помилки, тож вона йде на штрафне коло.

Юлія Батенкова-Бауман витратила 26 секунд на стрільбу. Влучний виступ. Вона вийшла на перше місце. Чекаємо другий вогневий рубіж.

Людмила Ляшенко має один промах.

На другому вогневому рубежі: Богдана Конашук одного разу схибила, Юлія Батенкова-Бауман також помиляється, Ірина Буй теж з має промах, а Людмила Ляшенко стріляє влучно.

Людмила Ляшенко здобуває першу нагороду для збірної України – «бронзу»!

Завершився жіночий спринт! Юлія Батенкова-Бауман стала четвертою. Її результат - 18 хвилин 53,7 секунди. Також в активі українки одна помилка на вогневому рубежі.

Ірина Буй фінішувала шостою. Відставання від лідера – 1 хвилина 59 секунд. Крім того, Буй має два промахи у стрільбі.

Дебютантка Паралімпійських ігор Богдана Конашук стала десятою. Лише одну мішень вона не змогла закрити. Її час – 20 хвилин 21,7 секунди.

Людмила Ляшенко - бронзова призерка зимових Ігор у Пхьончхані
Людмила Ляшенко - бронзова призерка зимових Ігор у Пхьончхані

«Золото» та «срібло» здобули спортсменки під білим прапором – Катерина Румянцева та Анна Міленіна. Людмила Ляшенко здобула для України бронзову нагороду.

А тим часом триває гонка серед чоловіків (стоячи).

Сергій Романюк припустився на двох вогневих рубіжах чотирьох помилок.

Віталій Ситник помилився двічі.

Григорій Вовчинський на першому рубіжі не зміг закрити одну мішень, а на другому етапі відстрілявся «чисто».

Ігор Рептюх завершує стрільбу з однією хибою.

Ігор Рептюх здобуває другу бронзову нагороду для збірної України.

Завершився спринт серед чоловіків (стоячи).

Григорій Вовчинський фінішував четвертим, маючи в активі один промах та відставання від лідера на 1 хвилину 6,2 секунди.

Віталій Ситник двічі помилився на вогневому рубежі та фінішував з часом 22 хвилини 13,2 секунди. І це 11-е місце.

Сергій Романюк показав 15-й результат.

Ігор Рептюх став третім. В його активі одна хиба. А подолав дистанцію українець за 19 хвилин 27,6 секунди. «Золото» здобув француз Бенджамін Девієт, а срібну нагороду виборов Марк Арендц – спортсмен з Канади

Вже за 10 хвилин розпочинається гонка серед спортсменок з вадами зору. Україну представлятимуть Ольгу Прилуцька та Оксана Шишкова. Прокидайтеся! :) У нас тут чудовий паралімпійський ранок)

Ольга Прилуцька стріляє без промахів.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG