Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти виявили на севастопольському кладовищі бюст Януковича-молодшого (відео та фото)


Бюст Януковича-молодшого на могилі в Севастополі, серпень 2018 року
Бюст Януковича-молодшого на могилі в Севастополі, серпень 2018 року

На Братському військовому кладовищі в Севастополі з'явився надгробний пам'ятник синові екс-президента України Віктора Януковича Віктору Януковичу-молодшому, який, за повідомленнями преси, загинув на озері Байкал в березні 2015 року.

Як повідомляє кореспондент Крим.Реалії, на невеликому постаменті встановлено бюст із зазначенням дат народження і смерті (16.07.1981 р. – 20.03.2015 р.) молодшого сина колишнього глави української держави, який у лютому 2014 року втік з України в результаті подій Революції гідності. Віктор Янукович-молодший після втечі його батька також покинув Україну і, за повідомленнями ЗМІ, перебував у Росії.

Бюст Віктора Януковича-молодшого на Братському кладовищі, Севастополь
Бюст Віктора Януковича-молодшого на Братському кладовищі, Севастополь

Окрім того, на пам'ятнику написано «Віктор Вікторович Янукович». Над ним, на арці – цитата з Євангелія від Іоанна: «Немає більше від тієї любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх». Територія біля могили огороджена кам'яним парканом.

Братське кладовище часів Кримської (Східної) війни (1853-56 рр.) розташоване на Північній стороні Севастополя і є меморіальним. На ньому поховані солдати, матроси і офіцери, загиблі в боях за Севастополь, а також відомі та заслужені жителі міста.

2015 року російські ЗМІ з посиланням на МНС Росії спочатку стверджували, що в ДТП на Байкалі загинув «москвич Віктор Давидов», якому так само, як і Януковичу-молодшому, було 33 роки. У той же час ті ж джерела вказували, що прізвище «Давидова» до укладення шлюбу з Віктором Федоровичем Януковичем мала його дружина Людмила Янукович.

Пізніше ЗМІ повідомили, що 20 березня 2015 року в Росії на озері Байкал, у 200 метрах від берега острова Ольхон, під лід провалився автомобіль «Фольксваген». У результаті цього інциденту загинув 33-річний Віктор Янукович-молодший. П'ятеро пасажирів автомобіля, за інформацією російської поліції, зуміли врятуватися.

Віктор Янукович-молодший, син екс-президента України (архівне фото)
Віктор Янукович-молодший, син екс-президента України (архівне фото)

23 березня тіло Януковича-молодшого чартерним рейсом доставили з Іркутська до Сімферополя, а потім до Севастополя, де поховали на Братському кладовищі. За повідомленнями ЗМІ, батько загиблого був присутній на похоронах.

Віктор Янукович-молодший був депутатом Верховної Ради України, де входив до фракції Партії регіонів. У березні 2015 року Партія регіонів висловила «співчуття батькам Віктора Януковича, його вдові Ользі та синові Іллі».

Офіційних підтверджень смерті Віктора Януковича-молодшого з боку української влади немає.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG