Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Денісова оприлюднила нинішні фотографії Сенцова


Ілюстрація художника Андрія Єрмоленка
Ілюстрація художника Андрія Єрмоленка

Денісова оприлюднила фото Сенцова

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова виклала на своїй сторінці у Facebook нові фотографії українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже 88 днів. А раніше вона, з посиланням на адвоката Дмитра Дінзе, повідомила, що у Сенцова триває третя затяжна криза, але він не має наміру припиняти голодування.

«Він п’є мінімальну кількість медичної суміші і воду, щоб не втрачати свідомість й контролювати дії, які з ним відбуваються. Його вага вже знизилася до 70 кілограмів», – зазначила омбудсмен.

Олег Сенцов, Лабитнангі, 9 серпня 2018 року
Олег Сенцов, Лабитнангі, 9 серпня 2018 року

Перед цим Людмила Денісова обговорила з російським омбудсменом Тетяною Москальковою можливий обмін українського режисера Олега Сенцова. «Йшлося й про можливий обмін Олексія Седікова на Олега Сенцова. Тетяна Москалькова сказала, що є юридичні нюанси – Росія вважає Олега Сенцова громадянином Росії, тому обмін громадянина Росії на громадянина Росії неможливий…» – пояснила вона.

Санкції США проти Росії через отруєння Скрипалів

США оголосили про запровадження нових санкцій проти Росії через отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері на початку березня. Вони набудуть чинності орієнтовно 22 серпня. А запроваджуються через «використання урядом Росії хімічної або біологічної зброї проти власних громадян». Очікується, що вони неабияк вдарять по Росії і будуть запроваджені у два етапи.

Корінні народи України

Генеральна асамблея ООН у 1994 році ухвалила рішення про відзначення Міжнародного дня корінних народів світу щороку 9 серпня. Таким чином міжнародна спільнота прагне привернути увагу до збереження культури корінних народів та їхніх прав. В Україні корінними народами вважають українців, кримських татар, караїмів та кримчаків, а також греків Приазов'я, які переселилися з Криму на материкову Україну наприкінці 18-го століття. Радіо Свобода розповідає про корінні народи України: їхні особливості й захист прав.

Журналісти «ТСН» проти Марченко

Журналісти «Телевізійної служби новин» виступили проти участі в шоу «Танці з зірками» на телеканалі «1+1» Оксани Марченко – телеведучої, дружини лідера проросійської організації «Український вибір» Віктора Медведчука. Звернення опублікував у себе на сторінці у Facebook кореспондент «ТСН» Іван Гребенюк. До звернення долучені фото підписів 34 його колег.

«Ми не поділяємо це рішення керівництва каналу і засуджуємо появу в телевізійному ефірі особи, яку пов’язують близькі стосунки з президентом Російської Федерації Путіним. Чоловік Марченко, Віктор Медведчук, неодноразово робив проросійські заяви, зокрема, нібито про те, що в Україні триває не зовнішня агресія, а громадянська війна. Подружжя жодного разу за роки війни не засудило російську агресію на Донбасі та анексію Криму», – мовиться у заяві. Чи підтримали колектив «ТСН» у соцмережах? Та чи знайшлись захисники у Оксани Марченко?

Не дозволяйте нікому маніпулювати вами!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG