Доступність посилання

ТОП новини

«Держава не створена з чиновників, вона створена з суспільства» – міністр Вадим Черниш


Ілюстраційне фото. Під час відзначення Дня вишиванки у центрі Києва, 24 травня 2015 року
Ілюстраційне фото. Під час відзначення Дня вишиванки у центрі Києва, 24 травня 2015 року

Катерина Черновол

До Дня Незалежності України Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ) підготувало особливий проект, який об’єднав українців по обидва боки лінії розмежування. За словами керівника МТОТ Вадима Черниша, Всеукраїнська кампанія «Посада: простий українець» показала, що наші громадяни хочуть спілкуватися один з одним.

Ми намагалися створити передумови, щоб проста людина з однієї групи, яка в житті, можливо інколи не спілкується з іншою, через привітання до Дня Незалежності сказала, що означає незалежність

«Прості люди довіряють простим людям. Ми зараз намагалися створити передумови, щоб в результаті кампанії проста людина з однієї групи, яка в житті, можливо інколи не спілкується з іншою, через привітання до Дня Незалежності сказала, що означає незалежність, що вона хоче побажати незалежній Україні і один одному. Це кілька відео, кілька привітань з Днем Незалежності. Не просто таких, як були в минулих роках, там «Вітаю з Днем Незалежності!» Що під цим мається на увазі? Що таке незалежність? Що ти хочеш, щоб держава досягла, що ти хочеш цій державі? І тут ми говоримо про те, з кого ця держава створена. Так вона не створена з чиновників, вона створена з суспільства, яке складається з кожної індивідуальної особистості», – зазначив Вадим Черниш.

Міністр додав, що багато людей з окупованих територій та мешканці анексованого Криму ризикнули і приєдналися до проекту. Вадим Черниш зауважив, що йому боязно за безпеку тих людей, які на це наважилися.

Вадим Черниш
Вадим Черниш

За день це десятки тисяч переглядів і привітань

«За день це десятки тисяч переглядів і привітань. Але не кожен може своє фото поставити, щоб публічно відповісти… Є люди, які так і пишуть нам: на жаль, не можемо відкрито опублікувати, але ми підтримуємо і сподіваємось, що це скоро буде можливо», – зауважив керівник Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Кампанії охопила приблизно 10 мільйонів людей по всій Україні – Татаренко

За інформацією Ірини Тараненко, директора креативної агенції Green Penguin, яка була партнером ініціативи, перша хвиля кампанії охопила приблизно 10 мільйонів людей по всій Україні. Банери з привітаннями простих українців розміщенні не тільки на сайті міністерства, але й на станціях метро («Площа Льва Толстого» у Києві та «Держпром» у Харкові), електричках, рекламні ролики у поїздах «Інтерсіті». Постери та листівки роздаються на КПВВ на території ООС. Вона також зазначила, що майже кожне друге привітання містить в собі побажання миру.

До акції вже доєдналися відомі письменники (Юрій Андрухович, Ірен Роздобудько, Андрій Любка), футболісти та тренери команд «Шахтар», «Динамо», «Маріуполь», актори, співаки, та тисячі «простих українців». Взяти участь у кампанії «Посада: простий українець» можна, відвідавши сайт Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. Для привітання співвітчизників потрібно завантажити власне фото або авторизуватись через профіль у соцмережі та написати свої побажання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG