Доступність посилання

ТОП новини

Путін, діти і ведмеді – нове кремлівське телешоу екранізує життя російського президента


Путін у відпустці в Сибіру, 26 серпня 2018
Путін у відпустці в Сибіру, 26 серпня 2018

Російське державне телебачення ніколи не заощаджує на висвітленні діяльності президента Володимира Путіна. Але нова програма під назвою «Москва, Кремль, Путін», прем’єра якої відбулася 2 вересня на державному телеканалі «Росія», переходить всі межі сервільності. Годинна передача розповідає, яким виснажливим є графік російського президента, як він любить взаємодіяти з «простими людьми» і як він при цьому залишається у «дивовижній формі». У новій програмі про Путіна його «люблять» не лише люди, бо ж навіть дикі кози і ведмеді визнають і поважають російського президента.

Програму, яку телеканал «Росія» рекламує як щотижневе годинне шоу, веде Володимир Соловйов, відомий теле-і радіо-ведучий, який і раніше виробляв документальні фільми про Путіна, що межували з освіченням у коханні.

Нове шоу з’явилося після того, як опитування громадської думки засвідчили падіння рівня довіри до Путіна за останні місяці на тлі суперечливого плану уряду щодо підвищення пенсійного віку. Цей план, з мінімальними поступками, Путін схвалив у телевізійному зверненні минулого тижня.

Під час програми Путіна особливо хвалили за те, як він вирішив проблему реформування пенсій, а один з поважних народних депутатів заявив, що президент «не боявся взяти на себе відповідальність» у цьому питанні.

Але цією темою програма не вичерпалася. Іншими темами шоу були:

«Путін любить спорт»

Речник Путіна, Дмитро Пєсков назвав свого боса «фанатом фітнесу». Імідж атлетичного лідера активно культивує російське телебачення, але через свою любов до «топлес» зображень Путін часто стає об’єктом насміхань серед критиків. Пєсков сказав, що Путін плаває по кілометру щодня, коли дозволяє його розклад, на що Соловйов відповів, що він міг цю відстань «пройти хіба по дну».

Володимир Соловйов розпитував кореспондента, що тиждень провів разом з Путіним, чи не втомився той у поїздці, як охороняли Путіна в Сибіру, і чи не боявся він диких тварин. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков пожартував, що навіть ведмідь не дурний, щоб нападати на Путіна.

«Путін любить дітей»

Соловйов повідомив Пєскову, що з доповіді, опублікованої раніше в програмі, було ясно, що Путін «любить дітей». «У нього дуже людяне, щире ставлення до дітей, не можна цього підробити», – сказав Соловйов. Песков підхоплює тему і каже: «Путін не тільки любить дітей, він любить людей взагалі, він дуже людяний». Соловйов не втримався порівняти Путіна з ще одним радянським лідером, що бу «найгуманнішою людиною», проте Пєсков відкинув паралель з Леніним.

Про свого шефа розповідає прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков
Про свого шефа розповідає прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков

«Путін пролетить крізь бурю»

Ще один приклад любові до дітей Путіна у шоу вдалося поєднати ще і повідомленням про мужність Путіна. Кореспондент кремлівського пулу Павло Зарубін розповів, що по дорозі до Сочі, де Путін передав дітям олімпійські об’єкти, була буря, але Путін «пролетів крізь неї», не злякавшись непогоди. На зустрічі з молоддю Путін розповів про те, як він наполіг віддати дітям п’ятизіркові готелі та інші приміщення, збудовані до Олімпіади, і як його «окрилюють успіхи Росії».

Володимир Путін проводить відпустку в Сибіру в товаристві міністра обороги Сергієм Шойгу 26 серпня 2018
Володимир Путін проводить відпустку в Сибіру в товаристві міністра обороги Сергієм Шойгу 26 серпня 2018

«Путін у відмінній спортивній формі»

У шоу показали кадри з недавньої відпустки Путіна в Російській Республіці Тува, де він пішов похід з міністром оборони Сергієм Шойгу та начальником федеральної служби безпеки Олександром Бортніковим. Лідер республіки Шолбан Кара-Оол сказав, що він все ще відчуває, як в нього болять ноги після походу з Путіним.

За словами Соловйова, Путін не тільки затягував регіональних чиновників на покарання на походи, але й переконався, що вони дбають про своїх виборців.

Володимир Соловйов, ведучий кремлівського шоу
Володимир Соловйов, ведучий кремлівського шоу

У програмі показали, що шахтар у Кемеровській області Сибіру поскаржився Путіну, що чиновники не хотіли було виділяти йому квартиру, на яку він мав законне право. І відразу після цього Зарубін показує «випадкове фото», на якому Путін уважно дивиться на місцевого губернатора, щоб переконатися, що на зборах Сергій Цівієв записав телефонний номер шахтаря.

У соціальних мережах відзначили нове шоу гострими коментарями.

Сталінський культ особи відпочиває…

Соловйов не забарився з відповіддю: «Не навіть близько, і під часу культу [особистості] ви б таке не написали».

Інші коментатори в російському інтернеті зауважили, що культ особи в СРСР викликав цілу хвилю анекдотів, тож слід чекати, що нове шоу також стане об’єктом для насміхання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG