Доступність посилання

ТОП новини

Forbes: Ротенберги і «зять Путіна» потрапили до рейтингу найбагатших сімей Росії з мільярдними статками


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Журнал Forbes-Росія оприлюднив рейтинг найбагатших сімей Росії. Очолює список сім’я Гуцерієвих. Їхні загальні статки оцінюють майже в 6 мільярдів доларів.

На другому місці – Ротенберги. У них майже 5 мільярдів. Одного з братів Ротенбергів Аркадія називають близьким другом Володимира Путіна. США внесли його до списку санкцій, в тому числі, через будівництво моста через Керченську протоку.

Аркадій Ротенберг і Володимир Путін у Криму, 15 березня 2018 року
Аркадій Ротенберг і Володимир Путін у Криму, 15 березня 2018 року

На третьому місці – сім’я Гапонцевих, яка володіє компанією IPG Photonics (3 мільярди доларів).

На сьомому місці – сім’я Шамалових. Їхні статки оцінюють у майже 1,5 мільярда доларів. ЗМІ вважають, що молодший Шамалов – Кирило – є зятем президента Росії Володимира Путіна.

Співвласник компанії «Сібур» Кирило Шамалов
Співвласник компанії «Сібур» Кирило Шамалов

У квітні 2018 року член ради директорів компанії «Сібур» Кирило Шамалов потрапив до американського списку санкцій. Мінфін США тоді зазначив, що стан бізнесмена різко збільшився після того, як у 2013 році він одружився на Катерині Тихоновій. Агентство Reuters називало її дочкою Путіна.

Старшому Шамалову – Миколі – належить більше 10% акцій банку «Росія». У 2014 році банк потрапив під санкції за діяльність в анексованому Росією Криму. Миколу Шамалова, якого називають другом Путіна, також внесли до списку санкцій як співзасновника кооперативу «Озеро».

До десятки найбагатших сімей Росії також потрапили брати Магомедови, які зараз перебувають у СІЗО. Голову ради директорів групи «Сума» Зіявудіна Магомедова і генерального директора компанії «Кардо Альянс» Магомеда Магомедова звинувачують у розкраданні коштів державних контрактів.

До рейтингу Forbes-Росія включили тільки 10 найбагатших сімей Росії. Нижня межа рейтингу – 1,05 мільярда доларів – належить родині Зубицьких, які займаються чорною металургією.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG