Доступність посилання

ТОП новини

«Кожне таке рішення – цвях у домовину режиму Кремля» – міністр інформполітики щодо справи Сущенка


Верховний Суд Росії визнав справедливим засудження журналіста Романа Сущенка до 12 років позбавлення волі
Верховний Суд Росії визнав справедливим засудження журналіста Романа Сущенка до 12 років позбавлення волі

Міністерство інформаційної політики засудило рішення Верховного суду Росії щодо журналіста Романа Сущенка – 12 вересня вища інстанція залишила вирок у силі.

«Важко очікувати справедливого рішення від суду найвищої інстанції у державі, яка вже давно забула, що таке правда, свобода і повага до прав людини. Але треба розуміти, що кожне таке рішення стосовно українських політв’язнів – це черговий цвях у домовину злочинного режиму, який зараз править у Кремлі», – наводить прес-служба Мінінформполітики слова міністра Юрія Стеця.

Верховний суд Росії 12 вересня розглянув апеляцію захисту Сущенка і визнав законним його вирок. У червні Московський міський суд засудив українського журналіста до 12 років ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві.

Захисник Сущенка Марк Фейгін у відповідь на питання Радіо Свобода заявив, що на даний час готує скаргу до Європейського суду з прав людини.

Журналіст всі звинувачення на свою адресу відкидає.

Романа Сущенка, який із 2002 року був кореспондентом агентства «Укрінформ» у Франції, затримали у Москві співробітники ФСБ Росії 2 жовтня 2016 року. Російські спецслужби заявили, що він є кадровим «співробітником української військової розвідки» і полковником. ФСБ Росії стверджує, що Сущенко збирав відомості про російське військо.

За словами самого журналіста, в Москву він приїхав у відпустку, щоб відвідати родичів. Головне розвідувальне управління України також заперечило інформацію, про те, що Сущенко співпрацював із військовою розвідкою України.

Правозахисники називають справу проти нього політично мотивованою.

XS
SM
MD
LG