Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: «Долі людей вирішуються за 10 хвилин» – Сущенко про судовий вирок


Плакат із зображенням українського журналіста Романа Сущенка, засудженого до 12 років ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві
Плакат із зображенням українського журналіста Романа Сущенка, засудженого до 12 років ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві

10 хвилин на вирок Сущенку

Верховний суд Росії визнав законним вирок українському журналістові Роману Сущенку, якого Московський міський суд у червні засудив до 12 років ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві. Захисник Сущенка Марк Фейгін у відповідь на питання Радіо Свобода заявив, що на даний час готує скаргу до Європейського суду з прав людини. В свою чергу президент України Петро Порошенко звернувся до Сущенка із запевненням, що українська сторона працює над тим, аби змусити Москву звільнити його.

А от на запитання журналістки в залі суду: «Чому таку велику за обсягом справу розглядали 10 хвилин?», сам Роман Сущенко відповів: «Мені здається, тут існують певні нормативи. Долі людей вирішуються за 10 хвилин».

Вирок у Росії для Сущенка. Засідання тривало 10 хвилин – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

«Зелене світло» для «Айлендів»

Кабінет міністрів України проголосував за підписання домовленості із США про передачу американських катерів класу «Айленд» Україні. Таким чином, уряд на прохання Міністерства оборони надав дозвіл на підписання домовленості із США та доручив здійснити всі подальші дії для отримання катерів. Це було однією із ключових бюрократичних перепон, які не дозволяли Україні отримати в подарунок військові катери від США, оплативши лише їхнє транспортування і супутні витрати.

«Пенсійний батл»: Україна vs Росія

Російська пенсійна реформа вивела на вулиці тисячі людей із протестами. Проти мітингувальників російські правоохоронці застосували силу та провели масові арешти. Реформа, яка стосується підвищення пенсійного віку, зокрема, була ухвалена в першому читанні Державною думою Росії. Наприкінці серпня виступив президент Росії Володимир Путін і пообіцяв пом’якшення деяких пунктів. Ми ж вирішили порівняти умови пенсійної реформи в Україні та в Росії.

А тепер три яскраві цитати щодо стану справ у світі

«Вони, звичайно, цивільні особи», – заявив російський президент Володимир Путін, заперечивши твердження британського уряду про те, що підозрювані в отруєнні колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії нервово-паралітичною речовиною «Новачок» є офіцерами російської військової розвідки, відомої як ГРУ.

«Поважаймо Євросоюз і не забруднюймо його найкращого іміджу: скажімо «ні» націоналізмові, який відкидає й ненавидить інших, який руйнує та шукає винних замість того, щоб шукати рішення, які б нам дали можливість краще жити разом», – заявив голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер у своєму щорічному виступі про стан справ у Євросоюзі.

«Цей шторм – чудовисько, великий і руйнівний. Це надзвичайно небезпечний, загрозливий для життя історичний ураган», – заявив губернатор штату Північна Кароліна Рой Купер. Сотні тисяч людей залишають південно-східне узбережжя США через наближення потужного урагану до регіону.

Прихід IKEA в Україну

Після 13-річної процедури входження на український ринок шведський меблевий велетень IKEA відкриє крамницю у Києві наступного року – радісну новину поширила у соцмережах низка українських високопосадовців, включно із президентом. Причини для радості називали різні: від визнання таким чином України привабливою для іноземних інвестицій до декларування відсутності тут корупційних ризиків. Але наскільки такий оптимізм має підґрунтя, читайте у матеріалі.

Мечеть повернули кримськотатарському народу

Історичну мечеть у самому центрі Дніпра повернули кримським татарам. Це буде перша мечеть у місті і єдина зі збережених на материковій Україні, якій понад 100 років. Питання щодо культової будівлі, де довгий час працювала спортивна школа олімпійського резерву, не могли вирішити майже три десятиліття. І ось нарешті належні документи підписала міська влада і представник мусульманської спільноти, лідер кримських татар Мустафа Джемілєв. У мерії називають це «історичною подією» й стверджують, що, попри хвилювання батьків, вихованці спортшколи не залишаться просто неба.

Не бійтесь відстоювати те, що вам належить!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG