Доступність посилання

ТОП новини

Мангер прагне нівелювати доказову базу, зібрану СБУ – речниця спецслужби


Олена Гітлянська, речниця СБУ
Олена Гітлянська, речниця СБУ

Заява голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера про причетність до нападу на Катерину Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка є «абсурдною, безпідставною та наклепницькою». Про це заявила 13 лютого речниця СБУ Олена Гітлянська.

«Заява Мангера, обґрунтовано підозрюваного в організації вбивства активістки Гандзюк, зроблена під час судового засідання з обрання йому міри запобіжного заходу викликає навіть не здивування, а обурення… Не виключаю, що її єдиною метою було намагання нівелювати той великий обсяг доказової бази, яку проти нього зібрала Служба безпеки України та добитися передачі справи в інший правоохоронний орган», – вказала Гітлянська у Facebook.

Голова Херсонської облради Владислав Мангер заявив на суді в Києві 13 лютого, що вбивство активістки Катерини Гандзюк замовив генерал СБУ Данило Доценко.

«Доценко не раз заявляв мені особисто, що ненавидить «Батьківщину» і нашого лідера Юлію Тимошенко. І зробить все для знищення партії в регіоні... На мою думку, Доценко ініціював напад на Гандзюк для дискредитації «Батьківщини», – зазначив Мангер і додав, що після цієї заяви боїться за своє життя.

Суд обирає Мангеру запобіжний захід. Прокурори вимагають арештувати його до 3 березня без можливості вийти під заставу.

XS
SM
MD
LG