Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони США Еспер про Росію «як найбільший виклик» і про нового міністра оборони України


Міністр оборони США Марк Еспер, 2019 рік
Міністр оборони США Марк Еспер, 2019 рік

Міністр оборони США Марк Еспер висловився щодо нового керівництва міністерства оборони України, напрямку реформ в оборонній сфері і підтримки України у протидії російській агресії.

Міністр оборони США Марк Еспер повідомив, що поговорив по телефону із новим міністром оборони України Андрієм Загороднюком. Еспер

«Мав продуктивну розмову по телефону із міністром оборони України Загороднюком. Я оптимістично налаштований щодо його керівництва Міністерством оборони та прихильності оборонним та антикорупційним реформам. Я висловив непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України», – написав Еспер у Twitter.

Телефонна розмова міністрів оборони України та США відбулася 18 вересня.

Того ж дня очільник Пентагону, під час виступу із нагоди Дня військово-повітряних сил США, наголосив, що Росія, зокрема через її агресію проти України та незаконну анексію Криму, є найбільшим викликом для оборони США в короткостроковій перспективі.

«Її напад на Грузію у 2008, анексія Криму та продовження війни на території України показує, що Росія готова змінювати карту (змінювати визнані міжнародним правом кордони – ред.)», – сказав Марк Еспер.

«Росіяни вдаються до гібридної війни, щоб залякувати сусідні країни та погрожувати їм і весь уряд США, союзники та партнери мають об'єднатись, щоб не дозволити цій тактиці досягти успіху», – наголосив міністр оборони США.

Читайте ще:

Глава Міноборони: нам треба повністю перебудовувати ВМС

Міністр оборони України пояснив, як відбуватиметься розведення військ​

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG