Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Києва спаплюжили свастиками пам’ятник Шолом-Алейхему


У Києві вандали розписали свастиками пам'ятник Шолом-Алейхему, Київ, 25 листопада 2019 року
У Києві вандали розписали свастиками пам'ятник Шолом-Алейхему, Київ, 25 листопада 2019 року

У Києві на вулиці Рогнідинській 25 листопада невідомі вандали розмалювали свастиками пам’ятник єврейському письменнику Шолом-Алейхему. Про це повідомили у фейсбуці головний рабин України Моше Реувен Азман і політик Володимир Кацман.

«Буквально годину тому мирні парафіяни синагоги Бродського, які збиралися на ранкову молитву, виявили на вулиці Рогнідинській у центрі Києва ось таке фашистське знущання над пам'ятником Шолом-Алейхему», – написав Кацман.

У Печерському управлінні поліції Києва Радіо Свобода повідомили, що питання про кваліфікацію справи наразі вирішують.

«Дійсно надходили такі повідомлення, проводиться перевірка, щодо правової кваліфікації – зараз це питання вирішується», – повідомила речниця управління Оксана Тищенко.

Життя одного з основоположників художньої літератури мовою їдиш Шолом-Алейхема було тісно пов’язане з Україною – він народився в Переяславі (нині Київської області , а тоді Полтавської губернії) в 1859 році. Тривалий час жив у Києві, залишив місто після єврейських погромів 1905 року, згодом деякий час мешкав у Львові. Головні герої Шолом-Алейхема — бідні «маленькі люди», які, попри важке життя, оптимістично дивляться у майбутнє.

XS
SM
MD
LG