Доступність посилання

ТОП новини

Коронавірус: на борту лайнера Grand Princess перебуває 49 українців


Лайнер Grand Princess на карантині у Каліфорнії
Лайнер Grand Princess на карантині у Каліфорнії

На борту круїзного лайнера Grand Princess, де у 21 людини виявили коронавірус, перебуває 49 громадян України. Генеральне консульство України в Сан-Франциско з’ясовує інформацію про можливу наявність серед інфікованих українських громадян, повідомили в МЗС 7 березня.

Серед захворілих є двоє пасажирів і 19 членів екіпажу.

В понеділок лайнер Grand Princess вирушить у порт Оукленд, штат Каліфорнія, де почнеться висадження пасажирів, яким потрібна невідкладна медична допомога та шпиталізація. Про це компанія-судновласник повідомила у Твіттері.

«Відповідно до Офісу надзвичайних служб Губернатора Каліфорнії, після медичного обстеження пасажири, які проживають в Каліфорнії, будуть направлені у державну медичну установу в Каліфорнії для проходження тестування та будуть поміщені на карантин. Жителі інших місцевостей будуть направлені а аналогічні установи у своїх штатах. Екіпаж залишатиметься на карантині на борту лайнера», – йдеться у повідомленні компанії-судновласника.

Зараз лайнер Grand Princess перебуває на рейді біля берегів Каліфорнії. На борту судна перебуває 3500 осіб, громадяни 54 країн світу, серед них 1100 членів екіпажу та 2400 пасажирів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG