Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії через коронавірус ухвалили нові правила для тих, хто повернувся з Італії – виправлено


Всі люди з правом постійного чи тимчасового проживання в Чехії, які повертаються з Італії, зобов’язані відразу після приїзду сконтактуватись по телефону зі своїм лікарем, чи з «медичною установою для дітей і дорослих»
Всі люди з правом постійного чи тимчасового проживання в Чехії, які повертаються з Італії, зобов’язані відразу після приїзду сконтактуватись по телефону зі своїм лікарем, чи з «медичною установою для дітей і дорослих»

Новина виправлена: зміни стосуються не лише іноземців, а всіх громадян, які живуть у Чехії

Міністерство охорони здоров’я Чехії ухвалило нову низку заходів, які стосуються боротьби з поширенням коронавірусу в країні. Зокрема, від 7 березня всі люди з правом постійного чи тимчасового проживання в Чехії, які повертаються з Італії, зобов’язані відразу після приїзду сконтактуватись по телефону зі своїм лікарем, чи з «медичною установою для дітей і дорослих».

У разі, якщо вони не зареєстровані в жодній з таких установ, «необхідно звернутись до будь-якої установи, яка надає допомогу в ділянці загальної практичної медицини чи практичної медицини для дітей і дорослих», зазначено в новоухваленому документі. Після цього лікар встановлює для такої особи обов’язкові 14 днів карантину.

У відповідності до нових правил, іноземці, так само, як і чеські громадяни, не мають права залишати своє житло протягом двох тижнів після приїзду з Італії.

«Дотриманням карантину ми несемо відповідальність не тільки за своє здоров’я, але також за здоров’я наших близьких і всього суспільства», – наголосив міністр охорони здоров’я Адам Войтєх.

За порушення карантину загрожує, у відповідності до закону про захист громадського здоров’я, штраф у три мільйони крон (в перерахунку понад 3 мільйони 330 тисяч гривень).

Особи в карантині матимуть право на грошову допомогу, зазначив прем’єр Чехії Андрей Бабіш. Він також звернувся до працедавців шукати для своїх працівників можливості для тимчасового виконання роботи в домашніх умовах.

Станом на кінець дня 7 березня в Чехії зареєстровано 26 осіб заражених коронавірусом. Як повідомив на своїй твітер-сторінці міністр Адам Войтєх, протягом останньої доби кількість тих, хто захворів, зросла найбільше за час реєстрації першого випадку – 6 нових хворих. Стан здоров’я усіх задовільний.

XS
SM
MD
LG