Доступність посилання

ТОП новини

Українські спортсмени у березні: 10 змагань, які варто подивитися


Національна збірна України з футболу
Національна збірна України з футболу

Коронавірус змінює всі спортивні плани березня. Менш ніж за тиждень міжнародними організаціями були скасовані олімпійська кваліфікація з баскетболу 3х3, тенісний турнір в Індіан-Велсі, чемпіонат світу з хокею серед жінок, перенесені олімпійські відбіркові змагання з дзюдо, десятки футбольних матчів відбудуться без глядачів, а деякі національні чемпіонати тимчасово припинені. Крім того, сьогодні, 11 березня, в Україні також введено карантин, який обмежує проведення масових заходів за участю 200 та більше осіб. Проте Радіо Свобода знайшло 10 змагань у березні, де виступатимуть українські спортсмени. І, що важливо, мають всі шанси на перемогу. Вболівайте за «синьо-жовтих» попри карантин!

Ліга Європи

Без глядачів, але матч все ж таки буде. 12 березня о 22:00 у Німеччині розпочнеться перший поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи, де зіграє донецький «Шахтар» проти місцевого «Вольфсбурга».

На стадії 1/16 фіналу донеччани зустрічалися з португальською «Бенфікою», де у першому матчі виграли, а у другому – розписали мирову (3:3). «Вольфсбург» зіграв більш впевнено проти шведського клубу «Мальме»: переграв суперника вдома (2:1), а згодом розгромив опонентів на їхньому полі (3:0).

Виїзний матч завтра транслюватиме «Футбол 1». Матч-відповідь відбудеться 19 березня в Харкові.

Кубок світу з біатлону

Чоловіча збірна України з біатлону, у складі якої Артем Прима, Сергій Семенов, Руслан Ткаленко та Дмитро Підручний, стали другими в естафеті 4х7,5 км на етапі Кубка світу, що відбувся у чеському Нове-Место. І це була єдина нагорода українців на цьому турнірі. Уже завтра, 12 березня, стартує турнір у Контіолахті (Норвегія). Чи зможуть українці покращити свої результати?

Розклад змагань:

12 березня. 16:30 – Спринт, 10 км, чоловіки

13 березня. 16:30 – Спринт, 7.5 км, жінки

14 березня. 14:45 – Гонка переслідування, 12.5 км, чоловіки

14 березня. 16.45 – Гонка переслідування, 10 км, жінки

15 березня. 14.15 – Одиночна змішана естафета

15 березня. 16.15 – Змішана естафета

Усі гонки транслюватиме UA:Перший.

9-й етап Кубка світу, який мав відбутися в Норвегії 16-22 березня, наразі під питанням. Через спалах коронавірусу цей етап можуть скасувати, повідомляє Міжнародний союз біатлоністів.

Європейський ліцензійний турнір із боксу

Із 14 березня в Лондоні українські збірні з боксу боротимуться за ліцензії на Олімпійські ігри-2020. На змаганнях розіграють 77 путівок на Олімпіаду – 50 серед чоловіків та 27 серед жінок. Україну на ліцензійному турнірі представлятимуть 13 спортсменів: Тетяна Коб (51 кг), Юлія Циплакова (57 кг), Марина Мальована (60 кг), Анна Лисенко (69 кг), Анастасія Черноколенко (75 кг), Дмитро Замотаєв (52 кг), Микола Буценко (57 кг), Ярослав Харциз (63 кг), Євген Барабанов (69 кг), Олександр Хижняк (75 кг), Степан Грекул (81 кг), Сергій Горсков (91 кг) та Цотне Рогава (понад 91 кг).

Цікаво, що після тріумфальної Олімпіади у 2012 році, де українські боксери здобули 5 нагород (два «золота» Олександра Усика та Василя Ломаченка, «срібло» Дениса Берінчика, дві бронзові нагороди Олександра Гвоздика та Тараса Шелестюка), у 2016 році українці не пробилися до півфіналів. Такі результати пояснюються зміною поколінь, проте в Токіо від «синьо-жовтих» боксерів вже чекатимуть нагород, тому і на ліцензійний турнір великі сподівання.

Трансляцію змагань з Лондона можна буде подивитися на офіційному каналі Olympic Channel

Чемпіонат зі спортивної ходьби

14 березня в Івано-Франківську відбудеться чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) зі спортивної ходьби. Серед учасників найсильніші представники збірних України, Румунії, Греції, Болгарії, Сербії, Туреччини та інших. Під «синьо-жовтим» прапором виступатимуть (серед дорослих) Іван Лосев, Едуард Забуженко, Марія Сахарук та Анна Шевчук, які долатимуть 20 км.

Фінал чотирьох

Головна баскетбольна битва цього місяця – Фінал чотирьох. Нарешті українські вболівальники дізнаються назву клубу, який стане володарем Кубка України сезону 2019–2020.

14 березня відбудуться два півфінали. О 14:00 зійдуться чинний володар Кубку України, а точніше переможець трьох останніх кубкових турнірів, «Дніпро» та «Одеса» із «зіркою» Квентіном Петерсоном, який очолює рейтинг найефективніших гравців Суперліги.

О 17:00 зіграє чинний чемпіон України «Хімік» проти «Київ-Баскета» – учасник Кубка Європи ФІБА.

Фінальна битва запланована на 15 березня о 14:00.

Чи зможе «Дніпро» вибороти свій четвертий Кубок поспіль? Чи стане фартовим рідне місто для «Южного»? А може трофей поїде до Києва чи Одеси? Відповіді отримаємо вже 15 березня. Транслюватимуть матчі «Обозреватель.ТV» та XSPORT

Ліцензійний турнір із боротьби

За шанс потрапити на Ігри змагатимуться і представники греко-римської, вільної та жіночої боротьби. Будапешт прийматиме ліцензійний турнір із 19 до 22 березня. У кожній ваговій категорії путівку на Олімпіаду отримають лише фіналісти. Українську команду з вільної боротьби представлятиме Андрій Яценко (57 кг), Василь Шуптар (65 кг), Василь Михайлов (74 кг), Ілля Арчая (86 кг), Валерій Андрійцев (97 кг).

Розклад та результати можна подивитися на офіційному сайті змагань

Кубки світу зі спортивної гімнастики

На першому Кубку світу з багатоборства, який нещодавно відбувся в американському місті Мілуокі, гімнаст Олег Верняєв посів друге місце. Українець набрав 83,064 бала та пропустив вперед американця Сема Мікулака та британця Джеймса Холла.

Проте у Верняєва буде ще три етапи, щоб вибороти золоті нагороди.

21–22 березня відбудеться етап в німецькому Штутгарті, 28 березня спортивних гімнастів зустрічає Бірмінгем (Велика Британія), а вже 4 квітня стартують змагання в японському Токіо.

Але не лише за Верняєва треба тримати кулаки у березні. Також українці змагатимуться і в Кубках світу в окремих видах. Так, вже завтра, 12 березня, в Баку виступатимуть Анастасія Бачинська, Ангеліна та Ігор Радівілови. А 18 березня у Катарі до цього українського тріо приєднається і Діана Варинська. Але ці змагання відбудуться без глядачів, як повідомляють ЗМІ.

Товариські матчі національної збірної України з футболу

Команда Андрія Шевченка готується до Євро-2020. У березні заплановані дві товариські зустрічі, проте, як стало відомо, обидві відбудуться без глядачів.

27 березня о 22:00 «синьо-жовті» зіграють із збірною Франції у Сен-Дені, а 31 березня боротимуться із командою Польщі в Хожуві.

Національна збірна України з футболу
Національна збірна України з футболу

Нагадаємо, що Європейська першість з футболу, на якій змагатимуться 24 найсильніші збірні континенту, відбудеться на 12 аренах. Українці свій перший матч зіграють 14 червня в Амстердамі проти команди Нідерландів. Вже за чотири дні перевірять свої сили в Бухаресті проти переможця плей-офф Ліги нації, яка відбудеться у березні. І 22 червня чекайте на матч із Австрією.

Світова серія FINA

7 із 10 можливих золотих нагород привезли українські «русалоньки» з першого етапу Світової серії FINA. Марта Федина виграла у сольних виступах двічі, також двічі підіймалася на п'єдестал в дуеті з Анастасією Савчук, крім того, три «золота» у командних змаганнях – у виступі вільним стилем (94,6000 балів), хайлайті (92,8333 бали) та вільній комбінації (93,8000).

Не менше нагород від українок чекають і на наступному етапі Світової серії FINA, який відбудеться 27–29 березня в Єгипті.

Відбір на Євро

Жіноча збірна з гандболу продовжує свою боротьбу за Євро-2020. Наприкінці березня «синьо-жовті» зіграють з Фарерськими остовами. Перший матч відбудеться 29 березня в Харкові.

У двох стартових матчах відбору на Євро-2020 збірна України поступилася Румунії (24:27) і Польщі (26:27). Тож за результатами двох турів «синьо-жовті» посідають третю сходинку в турнірній таблиці з чотирьох команд. Дві найкращі збірні з групи отримують путівку на Євро-2020.

На момент публікації матеріалу жодна з українських федерацій не оголосила про скасування змагань, які проанонсовані тут.

  • Зображення 16x9

    Ольга Модіна

    Журналістка проєкту Радіо Свобода «Донбас.Реалії». У 2012 році закінчила Львівський національний університет імені Івана Франка за спеціальністю «журналістика». До команди Радіо Свобода долучилася у 2018 році. Висвітлюю теми, пов’язані з окупацією Донбасу. Цікавлюся спортом та кіно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG