Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Народний депутат Шахов підтвердив, що хворіє на коронавірус, і розповів про свої симптоми


«Сьогодні зателефонували лікарі з лабораторії і сказали, що підтверджується коронавірус. Одразу хочу всім сказати: це не так страшно, як його малюють»
«Сьогодні зателефонували лікарі з лабораторії і сказали, що підтверджується коронавірус. Одразу хочу всім сказати: це не так страшно, як його малюють»

Депутат Ради Шахов розповів про свої симптоми COVID-19

Депутат Верховної Ради Сергій Шахов повідомив, що лікарі підтвердили наявність у нього захворювання COVID-19.

«Сьогодні зателефонували лікарі з лабораторії і сказали, що підтверджується коронавірус. Одразу хочу всім сказати: це не так страшно, як його малюють. Треба прибирати паніку, і якщо Шахов хворий на коронавірус, і я отримую документ з лабораторії державної, що я захворів, буду доповідати кожен день, що відбувається з моїм організмом», – пообіцяв депутат у включенні, яке транслював у своєму фейсбуці.

«Почуваюся нормально. Розпочалося все це три дні тому: температура 38 градусів, і я, як нормальний громадянин України, викликав лікарів і здав аналізи спочатку на грип. Аналізи були негативні. Коли я запитав, чи є аналізи і тест на коронавірус, лікарі відповіли, що ні. Викликав на другий день лікарів спеціально, щоб перевірили мої легені. Дали нормальні прості рецепти: більше пити води. І в цій ситуації, просто як лікувала мене мама, бабуся – малина, лимон. І от сьогодні я почуваю себе вже нормально: температура впала», – зазначив Сергій Шахов.

В Україні виявили ще два випадки захворювання на COVID-19

Міністерство охорони здоров’я повідомляє про два нових випадки коронавірусного захворювання COVID-19 в Україні. Про це йдеться в повідомленні МОЗ увечері 18 березня.

«Станом на 22:00 18 березня в Україні зафіксовано 16 випадків COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (2), Донецька (1) області та місто Київ (2). Отримано за сьогодні пацієнтів 51 та 103 контактні особи», – йдеться в заяві міністерства.

За повідомленням, вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я досліджує не лише тих, у кого підозрюють хворобу, а й контактних осіб.

Київ на карантині. День перший

Влада запровадила у Київській області режим надзвичайної ситуації у зв'язку із ситуацією через новий коронавірус. Зупинилася робота метро. Заборонено проведення масових заходів із участю понад 10 осіб і роботу закладів громадського харчування, ТРЦ й інших громадських місць.

Із 18 березня зупинили також залізничні, авіаційні та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення. Подивіться нашу фотогалерею про те, як Київ пережив перший день карантину.

Шість історій українців, які застрягли за кордоном через коронавірус

Із 17 березня Україна припинила міжнародне авіасполучення – ​про це рішення українських громадян попередили за чотири доби. Президент України Володимир Зеленський у власному зверненні попросив тих, хто подорожує, встигнути повернутись додому. Однак українські та європейські авіакомпанії раптом одна за одною почали скасовувати рейси, на які раніше розпродали квитки.

Радіо Свобода публікує шість розповідей тих, хто застряг в аеропортах.

Влада пропонує одеському підприємству виробляти апарати штучної вентиляції легень

Влада Одеси веде переговори щодо локального виробництва апаратів штучної вентиляції легень, повідомила під час сесії Одеської міської ради заступник міського голови-директор департаменту фінансів Світлана Бедрега.

«Сьогодні тривають перемовини із компанією «Телекарт Прилад», щоб, якщо є можливість, на базі цієї компанії почати виробництво життєво необхідних апаратів штучної вентиляції легень», – заявила Бедрега.

В самій компанії інформацію поки не коментують. Як розповіли Радіо Свобода в приймальні, генеральний директор – у відрядженні.

Одеська компанія «Телекарт Прилад» займається військовими розробками та виконує замовлення для українських військових – радіотехнічне обладнання за стандартами НАТО (STANAG), мобільні пункти зв’язку, командно-штабні машини та інші цифрові продукти. Втім, медичної продукції в них немає.

В Україні прокоментували черговий приїзд Путіна до окупованого Криму

Україна засудила черговий незаконний візит президента сусідньої Росії Володимира Путіна до окупованого Криму. Відповідну заяву поширила Місія України в Організації Об’єднаних Націй.

«Сьогоднішній візит Володимира Путіна до окупованого Криму, який не погоджувався з Україною, є грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, статуту ООН та резолюцій Генеральної асамблеї ООН», – йдеться в повідомленні Місії.

Почитайте також колонку Віталія Портникова про відвідини Криму Путіним.

Економіка України: знову «переважно не вільна» і остання за свободою в Європі

Економіка України знову визначена як «переважно не вільна» і за рівнем економічних свобод остання в Європі – такі дані останнього рейтингу американського аналітичного центру «Фонд «Спадщина» (The Heritage Foundation). За цими даними, показник економічних свобод в Україні – 54,9 зі 100 можливих. Це дещо краще, ніж було в минулорічному дослідженні, але Україна все одно ще лишається посередині низки країн, які перебувають у другій найнижчій категорії економічних свобод. При цьому те поліпшення, яке зауважили дослідники, стосується результатів діяльності не урядів президента Володимира Зеленського, а ще його попередників. Читайте детальніше тут.

«Євробачення-2020» у Роттердамі скасовано

Пісенний конкурс «Євробачення», який цього травня мав відбутися у Роттердамі, скасували. Про це повідомили організатори конкурсу.

«За останні кілька тижнів ми вивчили безліч альтернативних варіантів, які дозволять провести «Євробачення». Однак невизначеність, викликана поширенням COVID-19 по всій Європі – і обмеження, введені урядами мовників, які беруть участь у конкурсі, і владою Нідерландів, – означає, що Європейська телерадіомовна спілка (EBU) ухвалив важке рішення не продовжувати готуватися до живого шоу, як планувалося. В основі цього рішення лежить турбота про здоров’я артистів, співробітників, шанувальників і відвідувачів, а також ситуація в Нідерландах, Європі та світі», – мовиться у заяві.

Україну на цьогорічному конкурсі мав представляти гурт Go_A.

Робота, їжа, лікарі та концерти: як коронавірус ще більше переніс життя в інтернет

Уявіть типовий день середньостатистичної людини. Зранку вона йде на роботу, потім, наприклад, забігає до супермаркету за продуктами, йде у спортзал чи у бар, або, скажімо, на концерт (чи все разом).

Робити все це в умовах нинішнього карантину, який охопив багато країн світу, можна не виходячи з дому. У 21-му столітті багато хто жив подібним чином і до карантину, але коронавірус зробив такий спосіб життя набагато більш поширеним.

З початком карантину через коронавірус життя у різних куточках світу ще більше перейшло «в онлайн». Працювати, вчитися, купувати продукти та навіть «відвідувати» концерти не відриваючись від моніторів стало новою реальністю для ще більшої кількості людей. Почитайте, як змінився світ через пандемію.

Нехай ранок буде сонячним!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG