Доступність посилання

ТОП новини

«Ми не можемо діагностували коронавірус, тому що немає тестів» – лікар з Луганська


КПВВ Новотроїцьке, українські прикордонники
КПВВ Новотроїцьке, українські прикордонники

На частині Луганської області, що тимчасово не контролюється українською владою, немає тестів для визначення коронавірусу. Окупаційна адміністрація запевняє жителів, що контролює ситуацію. Але про жоден випадок зараження в ОРДЛО досі не повідомили.

Радіо Донбас.Реалії поспілкувалися з лікаркою одного з медзакладів Луганська. Її ім'я не називаємо з міркувань безпеки.

«Ми не можемо діагностували коронавірус, тому що немає тестів. Наскільки мені відомо, їх начебто мала доставити Росія, проте, станом на 18 березня у лікарнях Луганська тестів не було», – розповідає співрозмовниця.

За її словами, у Луганські області проживає чимало пенсіонерів. Попри те, що вони, за віком, перебувають в зоні ризику, місцева влада особливо не працює з населенням і нічого не роз’яснює.

«Пенсіонери, – підкреслила медик, – «споживають» інформацію, здебільшого, з телевізора. Там говорять про те, що в Луганську та області немає випадків коронавірусу. Але забувають сказати, що їх немає, тому що нічим їх зафіксували. Людей з симптомами вірусу лікують від звичайних ОРВІ. Навіть з запаленням легень можуть розмістити у просто загальній палаті».

Тим часом на підконтрольній російським гібридним силам частині Донецької області заявляють, що мають тести для визначення коронавірусу, проте, ще не фіксували випадки зараження. Так звана «міністр охорони здоров’я» Ольга Долгошапко 16 березня заявила, що від початку року на території, що контролюється угрупуванням «ДНР», від свинячого грипу померли більше 40 людей.

«У нас більшу проблему, ніж коронавірус, представляє грип А (Н1N1). Від початку року у нас у «республіці» від свиного грипу померли 43 людини, які офіційно підтверджені», – заявила Долгошапко одному з місцевих «видань».

ОСТАННІЙ ВИПУСК РАДІО ДОНБАС.РЕАЛІЇ

(Радіо Донбас.Реалії працює по обидва боки лінії розмежування. Якщо ви живете в ОРДЛО і хочете поділитися своєю історією – пишіть нам на пошту Donbas_Radio@rferl.org, у фейсбук чи телефонуйте на автовідповідач 0800300403 (безкоштовно). Ваше ім'я не буде розкрите).
  • Зображення 16x9

    Ольга Омельянчук

    Закінчила філософський факультет КНУ імені Тараса Шевченка у 2014 році. Працюю у медіа з 2009-го, авторка Радіо Донбас.Реалії – з 2019-го. Висвітлюю бойові дії на Донбасі від початку – з весни 2014 року. Вірю, що у журналістику можна повернути людину і що довгі форми завжди матимуть свого читача. Обожнюю репортажі, глибоких героїв, тишу та газети. 

  • Зображення 16x9

    Донбас.Реалії

    Донбас.Реалії – проєкт для Донбасу та про Донбас по обидва боки лінії розмежування. З 2014 року ми створюємо та добуваємо унікальний контент – ексклюзиви з окупованих міст і лінії фронту, відео й фото, мультимедійні репортажі, розслідування, радіо та телепрограми. 

    У соцмережах:

    – Facebook

    – Telegram

    – Instagram

    – Twitter

    – Телепроєкт Донбас Реалії на YouTube

    – Радіо Донбас Реалії на YouTube

XS
SM
MD
LG