Доступність посилання

ТОП новини

Карантин із користю: варіанти безкоштовного онлайн-навчання для тих, хто залишається вдома


У соцмережах все більше обговорюють: чим би зайнятись на карантині із максимальною користю для себе?
У соцмережах все більше обговорюють: чим би зайнятись на карантині із максимальною користю для себе?

Із 17 березня в Україні заборонене проведення масових заходів із участю понад 10 осіб. Студенти та школярі перейшли на дистанційну форму навчання. Тим часом у соціальних мережах все більше обговорюють, чим би зайнятись на карантині із максимальною користю для себе. З’явилось багато можливостей для навчання онлайн, безкоштовні вебінари та різноманітні лекторії. Що ж нове можна повчити на карантині? Як використати нинішню ситуацію із максимальною користю?

Радіо Свобода зібрало список безкоштовних освітніх онлайн-можливостей, який, звісно ж, буде поповнюватись. Можна опанувати нове вміння або навіть здобути нову професію, лежачи на дивані.

Якщо ви знаєте ще цікаву безкоштовну можливість онлайн-навчання – діліться з нами в коментарях.

Із розвитком інтернет-технологій здобути неформальну освіту та освоїти нові навички стало максимально просто. Для цього необхідний тільки доступ в інтернет та бажання навчитись чомусь новому.​

Важливо й те, що майбутні абітурієнти мають можливість готуватись до ЗНО дистанційно.

  • На телеканалі «Рада» та на Youtube-каналі Міністерства освіти й науки можна переглянути кілька уроків із української мови та літератури.
  • Те ж саме пропонує і онлайн платформа Prometheus – там підготуватись можна до тесту з української мови та літератури, історії України, математики та англійської мови. На платформі можна знайти не лише курси до ЗНО, а й інші цікаві можливості.
  • Міжнародний онлайн-проєкт Coursera відкрив доступ до понад 3800 курсів і 400 спеціалізацій (із 12 березня до 31 липня). Переважно відкрили курси тих університетів, освітній процес яких постраждав через карантин. Можна навчитись чому завгодно.
  • Виступи з TEDxKyiv – відеобібліотека з цікавими лекціями про все на світі.
  • Ще один крутий майданчик із лекціями – проєкт WiseCow. Небанальні розмови про кіно, музику, літературу, історію та моду.
  • Освітній ресурс Khan Academy позиціонує себе як можливість здобути освіту всім із будь-якого куточка планети. Можна знайти модулі з безлічі предметів – на будь-який смак.
  • Освітній хаб EduHub.in.ua відкрили вільний доступ до 9 своїх лекції за темами: «Управління людьми і проєктами», «Емоційний інтелект», «Персональна ефективність», «Продажі і комунікації», «Мистецтво викладання», «Школа HR», «Діти покоління Z», «Екологія», «Чесна країна».
  • Платформа EDX дозволяє пройти онлайн-курси від топових світових університетів. Цікаво те, що там є великий вибір рідкісних мов для вивчення, спеціалістів з яких на ринку не так багато. Тож, якщо ви хочете опанувати рідкісну професію – це хороший варіант.
  • Чудовий безкоштовний варіант від Google для вивчення онлайн-маркетингу. Можна навіть отримати сертифікат, який добре схвалюється роботодавцями. Курси досить прості та з цікавою «гуглівською» графікою.
  • Для тих, хто давно цікавився нейронауками, онлайн-школа BEEHIVEOR відкрила доступ до своїх лекцій: «Він і Вона: нейробіологія статевих відмінностей», «Як пам'ять створює мистецтво», «Втілене пізнання: Мистецтво в заручниках тіла», «Як мозок створює мистецтво: пошук емоції», «Нейроміфи в освіті. Спростування», «Нейробіологія впевненості».
  • У відкритий доступ виклали лекції «Тато бренда» від Андрія Федоріва – українського маркетолога та підприємця. В звичайний час за ці лекції потрібно було заплатити 200 американських доларів. Тепер вони повністю безкоштовні.
  • Лекторій про вино від шеф-сомельє GoodWine Романа Ремеєва та OpenMind Academy. Можна дізнатись багато про різновиди вин, технологію створення.
  • Діджитал агенція Postmen проводить WakeUp-трансляції з лідерами в різних галузях. Запрошені гості розповідають про свій досвід роботи в легкому ненав’язливому форматі, який гарно підійде як тло для сніданку. Лекції можна прослухати на їхній фейсбучній сторінці та ютюб-каналі.
  • На сторінці Американського дому в Києві можна часто натрапити на безкоштовні вебінари з англійської мови у форматі трансляцій. Можна підтягнути свою англійську під час карантину.

Бонус:

Вдалий таймкіллер на час карантину придумали в Нью-Йоркській академії медицини ще в 2016 році. Вони закликали музеї, бібліотеки та архіви завантажувати розмальовки на основі своїх колекцій.

Тепер на ресурсі можна роздрукувати, щоб порозмальовувати, велику кількість енциклопедій та екземплярів із картинних галерей. Це може бути цікаво не лише дітям, а й бути хорошою можливістю для дорослих побороти стрес.

Якщо немає настрою навчатись, то є можливості для «культурного карантину». Почитати про них можна тут.

  • Зображення 16x9

    Анастасія Саковська

    Народилася у 1994 році в Києві. У 2015 році закінчила Національний університет «Києво-Могилянська академія» за спеціальністю філософія та релігієзнавство. На Радіо Свобода – із 2015 року. Працюю з соціальними медіа, пишу про кіно

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG