Доступність посилання

ТОП новини

На адмінкордоні Криму з Херсонщиною майже немає людей – прикордонники


За минулу добу, 29 березня, адмінкордон Криму з Херсонською областю перетнули близько 50 осіб. Про це 30 березня проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив начальник прес-служби Херсонського прикордонного загону Державної прикордонної служби України Іван Шевцов.

«КПВВ працюють в обмеженому режимі. Пропуск здійснюється тільки на виїзд громадян, що мають кримську прописку. І на в’їзд тільки тих громадян, які мають прописку на материковій частині України і повертаються з Криму додому. Пасажиропотік зараз дуже маленький. За минулу добу (29 березня – ред.) в середньому 40-50 громадян в обидва напрямки. Транспортних засобів було вісім. пасажиропотоку, як такого, немає взагалі», – сказав Шевцов.

За його словами, українські прикордонники продовжують міряти температуру у людей, які вирішили перетнути адмінкордон «і поки жодного громадянина з підвищеною температурою і симптомами захворювань у нас не було».

«Прикордонне управління Федеральної служби безпеки Росії по Криму» раніше заявила, що жителі анексованого Криму з місцевою реєстрацією, а також громадяни Росії наразі не зможуть виїжджати на територію материкової України через пункти перетину на адміністративному кордоні.

17 березня Міністерство України з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб повідомило про обмеження пропуску через контрольні пункти в’їзду-виїзду на адмінкордоні анексованого Криму з Херсонською областю до 3 квітня. Державна прикордонна служба України пояснила Крим.Реалії, що обмеження стосується громадян без реєстрації на материковій частині України.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично – справжній кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG