Доступність посилання

ТОП новини

Авіаносець ВМС Франції «Шарль де Голль» став місцем локального спалаху коронавірусу


Авіаносець ВМС Франції «Шарль де Голль»
Авіаносець ВМС Франції «Шарль де Голль»

Єдиний авіаносець «Шарль де Голль» ВМС Франції став місцем локального спалаху коронавірусу. Позитивний результат тестів на інфекцію дали п’ятдесят членів екіпажу. Після отримання цієї інформації деякі частини корабля довелося ізолювати.

У заяві Міністерства оборони Франції повідомили, що раніше трьох моряків евакуювали повітрям у військовий шпиталь у Тулоні на півдні Франції, в порту приписки авіаносця.

Бригада медиків з обладнанням для аналізів на коронавірусну інфекцію піднялася на борт корабля минулого тижня. Сталося це відразу після того, як військове відомство поінформувало про симптоми коронавірусу у сорока членів екіпажу. В результаті тестів число виявлених випадків інфікування виявилося більшим, стан здоров’я всіх, хто залишився на борту не погіршується, повідомили в Міністерстві оборони Франції.

Внаслідок коронавірусної епідемії корабель мусив достроково повернутися з навчань у Балтійському морі до військово-морської бази у Тулоні. На час шляху на борту авіаносця були запроваджені підвищені заходи інфекційної безпеки. Серед іншого, всі члени екіпажу повинні були постійно носити захисні маски.

Загальна чисельність екіпажу авіаносця, який має власне відділення інтенсивної терапії, становить 1760 осіб. Всі члени екіпажу авіаносця, а також 200 моряків фрегату «Шевальє Поль», який його супроводжував, перебуватимуть на карантині.

«Авіаносець без зволікань пройшов до бази. Це відбулося на 10 днів раніше від початково запланованої дати закінчення місії», – заявила речниця місцевої влади Крістін Рібб, додавши, що одразу розпочалася важка логістична операція висадки всього екіпажу і його медичної ізоляції. Усіх 1900 осіб автобусами та автівками перевезли до військових медичних закладів на півдні Франції.

Авіаносець ВМС Франції «Шарль де Голль» достроково повертається з навчань до військово-морської бази у Тулоні через коронавірус
Авіаносець ВМС Франції «Шарль де Голль» достроково повертається з навчань до військово-морської бази у Тулоні через коронавірус

«Наша мета – захистити всіх наших моряків, а також їхні родини і французів», – зазначила Крістін Рібб. За її словами, окрім ізоляції військових, ВМС планують провести дезінфекцію всіх кораблів і літальних апаратів, «щоб дозволити їм якнайшвидше відновити повну оперативну дієздатність».

Лише після санітарного карантину і тестувань екіпажі авіаносної групи зможуть повернутися до своїх домівок.

  • Зображення 16x9

    Юлія Сайко-Ілієнко

    Одна з перших, хто прийшов на Радіо Свобода, коли у Києві відкрилося Українське бюро Радіо Свобода в 1992 році. Вела і готувала у Празі програму «Світ за тиждень». З ведучим Олексою Боярком починала як продюсерка перші ефіри «Вечірньої Свободи» в 1996 році. Також проводила прямі ефіри програм «Свобода Сьогодні», «Європейська Свобода», «Ранкова Свобода» тощо... Нині працюю з відеопродукцією в мультимедійній команді, а також як продюсерка з аудіо-програмами «Свобода за тиждень», «Подкаст».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG