Доступність посилання

ТОП новини

Смертність від коронавірусу в США перевищила американські втрати під час війни у ​​В’єтнамі


Загиблих через коронавірус у США – 58 355 за шість тижнів, що перевищує дані про 58 220 загиблих за більш ніж 10 років війни у В’єтнамі
Загиблих через коронавірус у США – 58 355 за шість тижнів, що перевищує дані про 58 220 загиблих за більш ніж 10 років війни у В’єтнамі

Кількість випадків COVID-19 в Сполучених Штатах за останні 18 днів подвоїлася і склала один мільйон, а число загиблих в країні перевищує число американців, загиблих у війні у В’єтнамі.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса, загиблих через коронавірус у США – 58 355 за шість тижнів, що перевищує дані про 58 220 загиблих за більш ніж десятирічний період збройного конфлікту у В’єтнамі.

Президент США Дональд Трамп тим часом привітав відмову деяких штатів від жорстких обмежень, тоді як кілька губернаторів попередили про необхідність бути і надалі обережними, перш ніж людям дозволять масово перебувати в торгових мережах і ресторанах.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що реінфікування можливе навіть серед тих пацієнтів, що одужали.

Лідери Іспанії, Італії та Франції кажуть, що врахують ризики і залишать незмінними окремі види карантинних обмежень.

Іспанія заявила, що протягом наступних двох місяців обмеження будуть поступово зніматися, в той час як італійцям з наступного тижня дозводять займатися на свіжому повітрі і відвідувати родичів, але вони повинні будуть носити маски та утримуватися від обіймів і рукостискань. Франція заявила, що магазини, ринки і окремі школи можуть бути знову відкриті у травні, а маски обов’язкові для громадського транспорту та робота з дому залишаться ще кілька тижнів.

Італія, Іспанія і Франція стали найбільш постраждалими країнами Європи, в кожній з яких зареєстровано понад 23 тисячі смертей від COVID-19.

Попри ослаблення обмежень в окремих європейських країнах, прем’єр-міністр Великобританії Боріс Джонсон заявив, що його країні поки зарано йти цим шляхом.

Поширення коронавірусу, як виглядає з офіційних повідомлень, перебуває під контролем в Китаї. Країна не повідомляла про нові випадки смерті протягом 13 днів поспіль. Число загиблих в країні, де вперше і був виявлений коронавірус, складає 4633 людини, але експерти скептичні щодо точності цифр. Парламент Китаю вирішив скликати свою щорічну сесію 22 травня, на понад два місяці пізніше, ніж планувалося.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG