Доступність посилання

ТОП новини

Інфраструктура окупованого Криму була підготовлена для розміщення ядерної зброї – відео


Україна не дає Росії жодних підстав, причин чи приводів для ескалації військової агресії, заявив міністр оборони України Андрій Таран 14 квітня на засіданні комітету Європарламенту з питань безпеки й оборони, на якому він виступав у режимі відеоконференції. Росія заперечує розташування або наміри про розташування ядерної зброї на Кримському півострові.

За словами міністра, інфраструктура окупованого Криму була підготовлена для потенційного розміщення ядерної зброї. «Присутність ядерних боєприпасів на півострові створює широкий перелік політичних, правових і моральних проблем. Якщо Росія передислокує туди ядерну зброю, це буде фундаментальним порушенням Договору про нерозповсюдження ядерної зброї», – сказав міністр. Він також застеріг, що Москва може напасти на Україну, щоб забезпечити постачання води для окупованого Криму.

Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев на нараді в окупованому Севастополі в середу заявив, що Україна за підтримки США може організувати провокації, щоб почати військові дії проти Криму.

Значне нарощування російських військ у Криму і біля кордонів України впродовж останнього часу викликає у Києва і його західних союзників занепокоєння з приводу можливості нового відкритого вторгнення російських військ в Україну. У Кремлі ж заявили, що пересування російської армії територією Росії не повинно викликати занепокоєння інших країн. (Відео Reuters)

XS
SM
MD
LG