Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: на Львівщині викрили чоловіка, який поширював комуністичну символіку


За повідомленням, житель Львівської області продавав стяг комуністичного тоталітарного режиму напередодні Дня пам’яті та примирення
За повідомленням, житель Львівської області продавав стяг комуністичного тоталітарного режиму напередодні Дня пам’яті та примирення

Управління Служби безпеки України у Львівській області повідомило, що викрило чоловіка, який поширював комуністичну символіку у Львівській області.

За повідомленням, житель Львівщини продавав стяг комуністичного тоталітарного режиму напередодні Дня пам’яті та примирення.

«Символіка із зображенням одного з ініціаторів та організаторів червоного терору, могла бути використана під час публічних акцій і стати «яблуком розбрату» та розпалити ворожнечу. Правоохоронці задокументували зловмисника в момент збуту забороненої символіки», – заявили в СБУ.

За повідомленням, йому готують повідомлення про підозру за статтею «виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів».

Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного режимів», ухвалений 2015 року, передбачає кримінальну відповідальність виготовлення та поширення комуністичної і нацистської символіки, а також пропаганду комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

День пам’яті та примирення 8 травня почали відзначати в Україні з 2015 року на виконання указу президента. День перемоги у Другій світовій війні відзначається 9 травня.

XS
SM
MD
LG