Доступність посилання

ТОП новини

Центри вакцинації продовжать працювати і у випадку потрапляння регіону в «червону зону» – Ляшко


Лише вакцинація може врятувати людину від смерті та тяжкого перебігу коронавірусної хвороби, каже Віктор Ляшко
Лише вакцинація може врятувати людину від смерті та тяжкого перебігу коронавірусної хвороби, каже Віктор Ляшко

Центри вакцинації проти COVID-19 будуть працювати у регіонах, де встановили «червоний рівень» епіднебезпеки, заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко з посиланням на ухвалені сьогодні урядом зміни.

«Мешканцям тих областей, які перебувають на «жовтому рівні», раджу не чекати посилення карантину, щоб потім у чергах чекати на щеплення. Маємо робити 1,5 млн щеплень на тиждень. Регіони, де встановили «червоний рівень», вже доводять: як тільки посилили епідемічні заходи, так охочих зробити щеплення різко побільшало», – сказав Ляшко.

Наразі, за даними МОЗ, п’ять областей перебувають у «червоній зоні» епіднебезпеки. Йдеться про Херсонську, Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку та Одеську області.

За даними відомства, з часу запровадження там посилених протиепідемічних обмежень кількість зроблених щеплень у вказаних регіонах зросла вдвічі.

Загалом, за час кампанії з вакцинації було проведено 14 865 911 щеплень. Рекордна кількість зроблених щеплень була 19 жовтня – 226 587, з яких 142 141 громадянин отримав першу дозу вакцини.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG