Доступність посилання

ТОП новини

Президентка Європарламенту: громадяни ЄС мають знати, що санкції – це ціна за демократію


«Втоми від України» немає, запевняє Роберта Мецола
«Втоми від України» немає, запевняє Роберта Мецола

Президентка Європарламенту Роберта Мецола натякнула, що Європейський союз може запровадити додаткові санкції проти Росії за її вторгнення в Україну, заявивши в інтерв’ю Радіо Свобода, що громадяни блоку мають розуміти – «ціна, яку платять за демократію, має залишатися незмінною».

Мецола, яка поспілкувалася з Радіо Свобода в кулуарах саміту у Празі 6 жовтня, сказала, що запроваджені санкції починають відчуватися, і можуть бути розроблені нові їх проєкти.

«Завжди може бути більше санкцій. Завжди може бути більше людей, включених до списку санкцій», — сказала вона.

Мецола, говорячи, що санкції «почали кусатися», додала: «Чи достатньо їх, щоб скинути [президента Росії Володимира] Путіна? Чи достатньо їх, щоб переконатися, що оточення путінського режиму справді їх відчуває? Я б сказала, що нам треба робити більше».

Роберта Мецола висловила стурбованість щодо «прогалин» у застосуванні санкцій, особливо серед деяких країн, які хотіли б приєднатися до ЄС або перебувають на шляху до приєднання.

Президентка Європарламенту визнала, що існують побоювання щодо того, як довго громадяни ЄС будуть готові до жорстких заходів в умовах різкого зростання цін на енергоносії та інфляцію. Але відзначила, що «втоми від України» немає. Європа прийняла 7 мільйонів українців, які втекли від війни, сказала Мецола.

За її словами, нещодавні фіктивні референдуми, організовані Росією, у поєднанні з «панічною» військовою мобілізацією Путіна, дали протилежний ефект.

Восьмий пакет санкцій ЄС проти Росії було офіційно схвалено 6 жовтня. Він має позбавити Москву, як очікують в ЄС, мільярдів євро доходів від продажу.

XS
SM
MD
LG