Доступність посилання

ТОП новини

США відновлюють інспекції в Україні щодо відстеження зброї – Reuters


США надали Україні зброї на суму близько 18 мільярдів доларів після повномасштабного вторгнення Росії
США надали Україні зброї на суму близько 18 мільярдів доларів після повномасштабного вторгнення Росії

США відновили виїзні інспекції в Україні, щоб відстежувати постачання зброї Києву, заявив у понеділок американський високопосадовець Міністерства оборони.

Як передає агенція Reuters, посадовець на умовах анонімності заявив, що влада України взяла на себе зобов’язання щодо охорони та обліку зброї, і доказів того, що вона була кудись перенаправлена, немає. Але, за словами посадовця, Сполучені Штати все ж недавно відновили інспекції «на місцях» для перевірки запасів зброї в Україні «у будь-який час та в будь-якому місці, де дозволяють умови безпеки».

Інспекції на місцях є звичайною частиною угод, які країни підписують зі Сполученими Штатами, коли їм надається певна зброя.

«Ми продовжимо працювати з нашими колегами в уряді США та з нашими міжнародними партнерами, щоб забезпечити підзвітність допомоги в галузі безпеки зараз і в майбутньому», – сказав чиновник журналістам.

Перевірки проводяться військовим аташе та відділом оборонної співпраці при посольстві США у Києві.

Скільки таких інспекцій було досі посадовець Пентагону не вказав, але визнав, що не завжди легко відстежувати наявність зброї у зоні активного конфлікту.

США надали Україні зброї на суму близько 18 мільярдів доларів після повномасштабного вторгнення Росії в лютому.

XS
SM
MD
LG