Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон розглядає пропозицію Boeing щодо постачання Україні зброї – Reuters


Це один із приблизно п'яти планів виробництва нових боєприпасів. Фото ілюстративне
Це один із приблизно п'яти планів виробництва нових боєприпасів. Фото ілюстративне

Пентагон розглядає пропозицію компанії Boeing постачати Україні дешеві високоточні бомби, встановлені на ракетах, що є у великій кількості – це дозволить Києву завдавати ударів далеко за російськими лініями оборони, поки Захід намагається задовольнити попит на більшу кількість зброї.

Пропонована Boeing система, яка отримала назву Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), є одним із приблизно пів десятка планів виробництва нових боєприпасів для України та східноєвропейських союзників Америки, повідомили агенції Reuters джерела в галузі.

Читайте також: Як зброя Заходу б'є по російській армії

Минулого тижня видання The New York Times із посиланням на американські та українські джерела повідомляло, що третина із приблизно 350 гаубиць, які передали Україні країни Заходу, перебувають у небоєздатному стані через активне використання чи отримані у бою пошкодження.

Для відновлення пошкодженого озброєння Міноборони США розгорнуло у Польщі ремонтну майстерню. Як зазначає The New York Times, Україна хотіла б організувати пункти технічного обслуговування артилерії ближче до лінії фронту, щоб швидше повертати гармати у стрій.

XS
SM
MD
LG