Доступність посилання

ТОП новини

Україна отримала від Німеччини 334 тонни обладнання для енергосектору – Міненерго


За даними українських енергетиків, енергосистема країни зазнала 14 ракетних атак військ РФ та 16 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах
За даними українських енергетиків, енергосистема країни зазнала 14 ракетних атак військ РФ та 16 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах

Міністерство енергетики повідомило, що з липня до України від німецьких партнерів надійшло 43 вантажі гуманітарної допомоги для потреб енергетики – це майже 334 тонни обладнання.

«Лише за останній тиждень було доставлено 4 вантажі загальною вагою понад 59 тонн. Зокрема, в рамках кампанії німецько-українського енергетичного партнерства з надання донорської підтримки Міністерство енергетики України отримало від німецького оператора мережі Stromnetz Berlin GmbH 40 трансформаторів. Серед обладнання, яке надійшло від німецьких партнерів, також є генератори, арматура для повітряних ліній, розподільне та освітлювальне обладнання, електричні інструменти», – розповіли у Міністерстві.

За даними українських енергетиків, енергосистема країни зазнала 14 ракетних атак військ РФ та 16 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім того, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і перебувають під контролем російських військ. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Також на тимчасово окупованих територіях півдня є більшість вітрових та сонячних електростанцій.

XS
SM
MD
LG