Доступність посилання

ТОП новини

А що на лівому березі? Як рятуються жителі окупованої частини Херсонщини | Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Що відомо про ситуацію на лівобережній частині Херсонщини, якими є наслідки руйнування Каховської ГЕС у цьому регіоні? Чи проводить евакуацію жителів місцева окупаційна влада? Чи залишаються на лівобережній Херсонщині російські військові, і як вони себе там поводять?

Евакуація на окупованій частині Херсонщині повністю провалена. Про це 7 червня повідомив президент України Володимир Зеленський. За його словами, навіть неможливо встановити достеменно – скільки людей на окупованій території можуть загинути без порятунку, питної води, їжі та без медичної допомоги.

Наступного дня, 8 червня, Володимир Зеленський відвідав Херсон, де відбулася координаційна нарада щодо ліквідації наслідків руйнування греблі Каховської ГЕС. За його словами, нині важливо підрахувати збитки та виділити кошти для компенсацій жителям, постраждалим внаслідок катастрофи, і розробити програму для компенсації збитків або релокації підприємств у межах Херсонщини.

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін 8 червня повідомив, що на ранок середній рівень підтоплення становив 5 метрів 61 сантиметр. Під водою перебувають 600 квадратних кілометрів Херсонщини, з них 32% – на правобережжі та 68% – на лівому березі.

Станом на вечір 7 червня у Голій Пристані було затоплено 196 житлових будинків, рівень води продовжував зростати щогодини. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у телеграм-каналі адміністрації. Місто Олешки станом на вечір 7 червня було затоплено на 90%. Про це повідомив в ефірі Українського радіо міський голова Євген Рищук.

Що відомо про ситуацію на лівобережній частині Херсонщини, якими є наслідки руйнування Каховської ГЕС у цьому регіоні? Чи проводить евакуацію жителів місцева окупаційна влада? Чи залишаються на лівобережній Херсонщині російські військові, і як вони себе там поводять? Наскільки змінилися настрої серед окупаційних чиновників і тих, хто з ними співпрацює?

Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведучий Олександр Янковський.

XS
SM
MD
LG