Доступність посилання

ТОП новини

Путін: виконавці теракту «рухалися в бік України»


Президент Росії Володимир Путін, 23 березня 2024 року
Президент Росії Володимир Путін, 23 березня 2024 року

Президент Росії Володимир Путін, який вперше публічно зʼявився майже через добу після теракту в концертній залі «Крокус Сіті Хол» під Москвою, повʼязав дії нападників із Україною.

«Що стосується розслідування. Можна сказати наступне: всі четверо виконавців знайдені й затримані. Вони намагалися сховатися і рухалися в бік України, де, попередньо, для них було підготовлено вікно для переходу кордону», – стверджує російський лідер.

Зранку 23 березня аналогічну версію озвучила Федеральна служба безпеки Росії. Згідно із заявою цієї спецслужби, особи, які брали участь у теракті у «Крокус Сіті Холлі», намагалися втекти в Україну. За інформацією російської спецслужби, учасники теракту «планували перейти російсько-український кордон» та «мали контакти на українській стороні».

Тим часом, посол Білорусі в Росії Дмитро Крутой заявив 23 березня, що білоруські спецслужби допомагали РФ у затриманні імовірних учасників теракту під Москвою, а основним завданням було «не дати піти через наш спільний кордон».

Раніше Слідчий комітет Росії повідомив, що чотирьох підозрюваних затримали в Брянській області.

Ще ввечері 22 березня, в перші години після теракту, представники української влади заявили про непричетність Києва до подій під Москвою.

Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк та Міністерство закордонних справ України.

«Вважаємо такі звинувачення спланованою провокацією Кремля з метою подальшого нагнітання антиукраїнської істерії в російському суспільстві, створення умов для посилення мобілізації російських громадян для участі в злочинній агресії проти нашої держави та дискредитації України в очах міжнародної спільноти», – ідеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

У МЗС України нагадали, що «російський режим має довгу історію кривавих провокацій спецслужб, подібних до теракту на Каширському шосе в 1999 році».

Увечері 22 березня кілька осіб у камуфляжній формі в концертному залі стали стріляти з автоматів та підпалили будівлю.

Слідчий комітет (СК) Росії порушив кримінальне провадження за статтею про теракт. Учора російські ЗМІ повідомляли, що після теракту нападникам вдалося втекти на автомобілі.

Видання «Агентство» зазначає, що атака на «Крокус Сіті Хол» – найбільший у Росії теракт від часу нападу на школу в Беслані у 2004 році, коли загинули понад 300 людей.

Форум

XS
SM
MD
LG