Доступність посилання

ТОП новини

Стрілянина у Підмосков’ї є «свідомою провокацією режиму Путіна» – ГУР


Пожежа в популярному концертному залі «Крокус Сіті Хол» у Красногорську, що неподалік від російської столиці
Пожежа в популярному концертному залі «Крокус Сіті Хол» у Красногорську, що неподалік від російської столиці

Стрілянина у підмосковному Красногорську в концертному залі Crocus City Hall є «свідомою провокацією режиму Путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота», зазначив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у коментарі «Укрінформу».

«Це свідома провокація російських спецслужб. Старіючий російський диктатор Путін (президент РФ Володимир Путін – ред.) починає повторюватися. Він починав із таких злочинів свою політичну кар’єру і цими речами намагається її закінчити», – сказав він.

Редакція Радіо Свобода наразі не має можливості перевірити ці дані з відкритих джерел.

Раніше російські засоби інформації писали, що внаслідок стрілянини, вибухів і пожежі в популярному концертному залі «Крокус Сіті Хол» (місто Красногорськ поблизу Москви) загинули щонайменше 40 людей, ще близько 100 поранені.

Першоджерелом цієї інформації є телеграм-канал «112», який називають повʼязаним із російськими силовими структурами.

Стрілянина розпочалася в холі концертного залу незадовго до початку концерту гурту «Пікнік», на поширюваних у телеграм-каналах відео можна побачити кількох озброєних чоловіків, які розстрілюють присутніх у фоє людей.

Згодом стрілянину було чути безпосередньо в залі, де перебували сотні людей.

Очевидці говорять про кілька вибухів, згодом у будівлі розпочалася пожежа, внаслідок якої обвалилася покрівля.

Увечері 7 березня посольство США попередило про загрозу терактів у Москві в найближчі два дні. Пізніше про небезпеку з посиланням на посольство попередили МЗС Великої Британії та консульське бюро Держдепартаменту США. Крім того, зовнішньополітичне відомство у Вашингтоні підвищило рівень небезпеки подорожей до Росії до максимального.

Форум

XS
SM
MD
LG