Доступність посилання

ТОП новини

Екс-голова СБУ пропонує розслідувати смерть людей, останки яких знайшли біля черепу Гонгадзе


Голова політради партії «Наша Україна», колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко виступає за розслідування смерті людей, останки яких було знайдено на місці поховання черепа журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Перший національний» увечері 25 березня.

«На місці, що (колишній начальник Департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексій) Пукач показав після його затримання в 2009 році, ми ж знайшли останки 10 людей. І навіть сьогодні триває брехня й приховування цих злочинів, говорять, що це із Другої світової війни залишилися останки. Це суцільна брехня. Тоді працювали експерти Генеральної прокуратури, і вони говорили, що останки цих 10 людей 15 років максимум як закопано», – сказав Наливайченко

Він висловив припущення, що цих людей було так само, як і Гонгадзе, убито.

«Ми говоримо про вбивство Георгія Гонгадзе, але ми маємо говорити, що банда діяла при владі й убивала й інших людей – журналістів, політиків, а може, просто безневинних громадян», – сказав Наливайченко.

Колишній голова СБУ наголосив, що всі ці злочини необхідно розслідувати.

Улітку 2009 року на місці в Київській області, що вказав Пукач, слідчі знайшли залишки черепа. Пізніше експертиза підтвердила, що він належить зниклому журналістові Гонгадзе.

Водночас на цьому місці також було знайдено останки двох інших людей, а на місці вбивства журналіста – останки ще 6 людей, але Генпрокуратура заявила, що, відповідно до проведених експертиз, вони відносяться до періоду Другої світової війни.
XS
SM
MD
LG