Доступність посилання

ТОП новини

Біля Сомалі викрали ще одне судно з українцями на борту


У понеділок у східній частині Аденської затоки біля берегів Сомалі був викрадений нафтовий танкер, у складі екіпажу якого є двоє громадян України, повідомили спеціальні протипіратські військово-морські сили Європейського Союзу.

Кувейтське судно Zirku під прапором Об’єднаних Арабських Еміратів, яке йшло с Судану до Сінгапуру, зазнало нападу з двох катерів, пірати на яких були озброєні стрілецькою зброєю і гранатометами. Із 29 осіб екіпажу – двоє українців, а також громадяни Пакистану, Єгипту, Йорданії, Індії, Філіппін, Іраку й Хорватії.

Дальші подробиці ще не відомі, повідомили військові й заявили, що продовжують відстежувати ситуацію.

Військово-морські сили Європейського Союзу в регіоні Сомалі – операція «Аталанта» (EU NAVFOR Somalia – Operation ATALANTA) були створені наприкінці 2008 року з головним завданням супроводу гуманітарних вантажів до Сомалі, а також захисту судноплавства в цьому регіоні від піратства. У їхній діяльності досі взяли участь 26 країн – 22 держави-члени ЄС і 4 з-поза меж Європейського Союзу. Серед них і Україна, яка наразі надала до цієї операції одного штабного офіцера.
XS
SM
MD
LG