Доступність посилання

ТОП новини

Справа проти Кучми може бути тиском на Пінчука – Тимошенко


Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє, що порушення кримінальної справи стосовно колишнього Президента України Леоніда Кучми може бути пов’язане з його зятем, бізнесменом Віктором Пінчуком.

«Я не виключаю того, що Віктор Пінчук, який є досить вагомим і відомим бізнесменом в Україні, і який має достатньо власності, зокрема три телевізійні канали, також може стати елементом переговорів щодо позбавлення його частини власності», – сказала екс-прем’єр, виступаючи на економічному форумі в Києві.

При цьому Тимошенко знову висловила думку про те, що цей процес пов’язаний із відволіканням уваги від погіршення соціально-економічної ситуації в країні, приватизації «Укртелекому» та монополізації сільгоспринку.

Лідер партії «Батьківщина» також припустила порушення Генеральною прокуратурою кримінальної справи проти голови Верховної Ради Володимира Литвина за підозрою в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

За її словами, Янукович буде змушений жертвувати соратниками для того, щоб самозберегтися.

При цьому екс-прем’єр наголосила, що українське суспільство не повинно піддаватися такому впливу і відволікати свою увагу від соціально-економічної політики влади.

Проти колишнього Президента Леоніда Кучми кримінальну справу порушили 21 березня. Його підозрюють у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Кучма заявляв, що не відчуває тиску на себе і свою родину з боку слідчих. Він також називав недоцільним проведення Генеральною прокуратурою слідчих дій з головою Верховної Ради Володимиром Литвином у межах кримінальної справи про вбивство журналіста Гонгадзе.
XS
SM
MD
LG