Доступність посилання

ТОП новини

Чому Раді не подобається «Рада» (oгляд преси)


Київ – Наступного тижня народних депутатів знову чекають муки вибору. Як інформує газета «Україна молода», у Верховній Раді розглядатимуть проект, який передбачатиме перехід парламенту на модернізований варіант електронної системи «Рада-3». Видання згадує, що колись Верховна Рада вже переживала подібний опір прогресивним новаціям. Двадцять років тому, коли в парламенті лише вводили систему «Рада», політикум так само не хотів приймати новинки. Депутати довго вивчали систему, звинувачували її в шахрайствах, не хотіли говорити у персональні мікрофони і постійно намагалися її перехитрити. Про це «Україні молодій» розповів розробник системи «Рада» Анатолій Морозов. Інтерв’ю має заголовок «А за «Радою» – «Рада»…».

Українські економісти не бачать серйозних ризиків у відмові уряду від грошей Міжнародного валютного фонду. Фінансування МВФ допомогло вітчизняній економіці витримати удар світової кризи. Однак, як переконують «Ізвєстія» в Україні», сьогодні немає вагомих причин брати в борг. Крім того, відмова від чималої позики врятує країну від непопулярних реформ. Про це наголошується в статті «Мільярд до запитання».

Міністерство освіти повертає в українські школи радянську військово-патріотичну спортивну гру «Зірниця». Журналістів газети «День» насторожує, що ця гра була досить популярна за радянських часів. А ідею повернути її до шкіл Міносвіти підказала Організація ветеранів України. Її представники увійшли і до комітету з підготовки та проведення «Зірниці».

«Якщо ми хочемо виховувати молодь у дусі патріотизму та любові до Батьківщини, то чом би не залучити до цього скаутський рух, який має столітню історію і зараз досить популярний серед українських дітлахів?», – запитує видання. Або ж український фестиваль «Сурми звитяги», який має все той же патріотично-виховний дух.

Чим викликане друге повернення гри «Зірниця» у шкільне життя, здогадатися неважко, зазначають газетярі, адже воно цілком у руслі наступу на українське.

Віднині при вступі до вишів абітурієнтові не доведеться робити десятки ксерокопій і стояти в чергах: досить зайти на сайт, заповнити анкету і впродовж кількох хвилин необхідні документи будуть зареєстровані.

Докладніше про нову електронну систему подачі документів у виші та про інші особливості вступної кампанії цього року в газеті «Факти» розповідають чиновники з Міносвіти.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG