Доступність посилання

ТОП новини

Медведчука вже допитали як свідка у справі Кучми – ГПУ


Екс-голову Адміністрації Президента Віктора Медведчука у середу, 30 березня, допитали в рамках справи за обвинуваченням колишнього глави держави Леоніда Кучми.

Як повідомили сьогодні в прес-службі Генеральної прокуратури, допит, який тривав близько трьох годин, провели дочасно у зв’язку тим, що Медведчук не міг прибути до прокуратури в призначений день.

Крім того, у відомстві нагадали, що сьогодні з 10 години ранку в Головному управлінні з особливо важливих справ допитується Євген Марчук як свідок у справі за обвинуваченням Леоніда Кучми.

За повідомленням слідчого у вказаній справі, найближчим часом будуть допитані як свідки й інші особи, які можуть надати необхідні покази, заявили в прес-службі ГПУ.

Також у відомстві уточнили, що постановою слідчого від участі у справі усунули адвоката Ігоря Фоміна, «оскільки встановлено, що у жовтні 2003 року він брав участь як захисник Олексія Пукача під час розгляду скарги на постанову суду про обрання йому міри запобіжного заходу та порушення щодо нього кримінальної справи про перевищення влади та посадових повноважень».

«Відповідно до вимог кримінально-процесуального законодавства, особа не може брати участь у справі як захисник, коли вона надає або раніше надавала юридичну допомогу іншій особі, інтереси яких суперечить одна одній», – повідомляє ГПУ.
XS
SM
MD
LG