Доступність посилання

ТОП новини

Від Каддафі втік іще один чільний лівійський дипломат


Новопризначений представник влади лідера Лівії Муаммара аль-Каддафі в ООН Алі Абдассалам ат-Трекі, один із колишніх міністрів внутрішніх справ країни, оголосив у четвер про свою відставку. Його заяву про це оприлюднили кілька лівійських опозиційних сайтів.

Влада Каддафі призначила його щойно на початку березня після того, як про засудження лівійського режиму оголосив попередній її представник в ООН Абдаррахман Шальґам, якого відтак призначила своїм представником в ООН опозиційна Національна тимчасова рада Лівії.

Тим часом у Лівії влада Каддафі підтвердила в четвер і відставку міністра закордонних справ Муси Куси, який у середу втік до Великої Британії й заявив, що «більше не хоче» працювати на режим.

Також у Лівії збройні загони опозиції зазнавали в четвер нових ударів сил, вірних Каддафі, відступаючи до міста Адждабії. Знову тривали й затяжні бої за участі урядових танків і важкої артилерії в місті Місраті, частину якого утримують повстанці в облозі урядових сил.

Цього ж дня генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив, що Північноатлантичний союз не підтримує припущення США і Великої Британії, що резолюції Ради безпеки ООН щодо Лівії дозволяють тлумачити їх так, що вони не виключають постачання зброї лівійській опозиції, якій цієї зброї зараз дуже бракує.

За його словами, завдання НАТО – захищати лівійців, а не озброювати їх, і Північноатлантичний союз повністю виконає пункт резолюції про запровадження ембарго на постачання зброї до Лівії.

Союз НАТО, який здійснює військово-морську операцію для запровадження цього ембарго, в четвер уранці перебрав на себе й командування військово-повітряною операцією над Лівією.
XS
SM
MD
LG