Доступність посилання

ТОП новини

Дії українських військових у Кот-д’Івуарі мали демонстраційний характер – Міноборони


Дії українських екіпажів вертольотів Мі-24 у Кот-д’Івуарі мали демонстраційний характер, і їхньою метою було продемонструвати готовність військ ООН застосовувати зброю для самозахисту, захисту мирного населення та рішучість намірів щодо підтримання миру. Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

За повідомленням, під час застосування вертольотів Мі-24 жодна людина не постраждала.

За даними Міноборони, українські вертольоти вчора за розпорядженням командувача місії ООН у Кот-д’Івуарі уразили дві визначені військові цілі – військову техніку в укритті та склад боєприпасів – на території колишньої військової бази «Акуедо» у місті Абіджан.

Зазначені дії проводилися у рамках Операції ООН у Кот-д’Івуарі зі взяття під контроль Абіджана, знищення вогневих позицій, підконтрольних антидержавним силам, які з 31 березня щоденно обстрілювали штаб-квартиру Місії ООН у Кот-д’Івуарі, що розташована в готелі «Сіброко», із застосуванням стрілецької зброї та мінометів, мовиться в повідомленні.

Місія ООН у Кот-д’Івуарі відзначила, що дії українських військових були проведені у суворій відповідності до норм Міжнародного гуманітарного права та керівних документів ООН, повідомили в Міноборони.

Раніше в ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що українські миротворці в Кот-д’Івуарі в понеділок застосували зброю – два вертольоти обстріляли склад зі зброєю в Абіджані.
XS
SM
MD
LG