Доступність посилання

ТОП новини

У Мілані розпочнеться суд над Берлусконі


У Мілані сьогодні розпочнеться найгучніший судовий процес у справі так званого «Рубіґейту», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Прем’єр-міністрові Італії Сільвіо Берлусконі інкримінують використання сексуальних послуг неповнолітньої повії, а також зловживання владою – політик намагався звільнити дівчину з поліції, коли її затримали за крадіжку.

Йдеться про танцівницю із Марокко Каріму ель-Махруґ, відому під іменем «Рубі». За твердженнями Міланської прокуратури, ця дівчина у 17-річному віці отримала гроші за інтим із прем’єром Берлусконі. Проституція в Італії дозволена після досягнення 18 років.

Загалом у справі серед обвинувачуваних 33 дівчини, які були учасницями приватних вечірок Сільвіо Берлусконі. Передбачають, що прем’єр платив жінкам за інтимні зв’язки, обіцяючи їм кар’єру в політиці або на своєму телебаченні.

З приводу згаданих обвинувачень керівник уряду заявляє, що він «не святий», любить жінок, але за секс ніколи не платив.

До судового процесу залучені понад сто свідків, серед яких багато відомих особистостей, зокрема, голівудський актор Джордж Клуні та португальський футболіст Кріштіано Роналдо.

74-літній багатій Сільвіо Берлусконі постійно у конфлікті з італійським правосуддям, але вперше в історії країни чинного прем’єра звинувачують у проституції малолітніх. До процесу прикута велика увага італійських та закордонних мас-медіа.

Оглядачі передбачають, що суд у справі «Рубіґейту» затягнеться на роки, і наразі він не загрожує прем’єру відставкою. За опитуванням державного телеканалу RAI3, лише 7 відсотків італійців переконані, що Берлусконі буде засудженим.
XS
SM
MD
LG