Доступність посилання

ТОП новини

Янукович виступить у парламенті... Відставки Азарова не буде?


Київ – Сьогодні у Верховній Раді зі щорічним посланням має виступити Президент Віктор Янукович. За словами представника Президента у парламенті, послання буде присвячене планам на майбутнє. Натомість опозиція воліла б почути від глави держави реальну оцінку ситуації в країні й оголошення про відставку Прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що очікує від послання Президента Віктора Януковича парламенту та українському народу «віри і результатів». За словами спікера, «письмовий» варіант послання досить об’ємний.

Лідер опозиційного «Фронту змін» депутат-нашоукраїнець Арсеній Яценюк хоче почути від Президента про те, які зміни глава держави пропонує до Конституції. На думку його колеги з фракції НУНС Юрія Гримчака, «якщо Президент буде чесним, то скаже, що далі буде ще гірше».

Виклики перед країною і відставка Азарова

Представник Президента в парламенті Юрій Мірошниченко в інтерв’ю Радіо Свобода зазначив, що основна частина президентського послання стосуватиметься планів на майбутнє.

«Президент у своєму посланні зверне увагу, звичайно, і на аналіз ситуації, в якій перебуває країна. Але головний акцент буде зроблено на погляд у майбутнє. Які виклики постають перед країною: і в довгостроковій перспективі, і в середньостроковій, і в короткостроковій. Які, на думку Президента, кроки має зробити українська влада і українське суспільство. Які реформи мають бути реалізовані найближчим часом», – розповів представник Президента в парламенті.

Натомість опозиційний віце-спікер Микола Томенко волів би почути від глави держави оголошення про відставку уряду Миколи Азарова.

«Це було б правильно з точки зору реальної ситуації за останній рік. Ми знаємо статистику, знаємо соціально-економічну ситуацію і те, що з реальних обіцянок уряду якщо щось і зроблено, то з точністю до навпаки», – аргументує свою позицію віце-спікер.

Проте Юрій Мірошниченко з цього приводу зазначив, що послання Президента є системним аналітичним документом, який не стосується ротацій в органах влади.

Основний опонент чинного глави держави на минулих президентських виборах, екс-прем’єр Юлія Тимошенко побажала Вікторові Януковичу «не тільки без помилок зачитати послання, а й мужньо відповісти на запитання в залі Верховної Ради».
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG