Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: є докази, що діоксину в крові Ющенка не виявили


У кримінальній справі про отруєння колишнього Президента Віктора Ющенка 2004 року немає достатньо доказів, які підтверджували б це отруєння, натомість у ній є докази, що отрути діоксину в крові Ющенка не виявили, заявив сьогодні на прес-конференції перший заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін.

Він не уточнив, про які саме докази йдеться.

Тепер, заявив Кузьмін, Генпрокуратура просить Ющенка надати і зразок його крові, відібраний 2005 року і збережений, та сучасний зразок крові для порівняння, а якщо він цього не зробить, то розслідування справи будуть змушені припинити.

Днями Кузьмін уже виступив із такими ж заявами в інтерв’ю журналові «Фокус».

Він посилався тоді на результати однієї з іноземних експертиз, яка, за його словами, не виявила в організмі Ющенка отруйних речовин.

Свого часу повідомляли про три іноземні експертизи, зроблені на прохання Генеральної прокуратури 2005 року, які встановили, що вміст діоксину в крові Ющенка перевищував норму приблизно в 40 тисяч разів.

Раніше і Ренат Кузьмін, і нинішній Генеральний прокурор Віктор Пшонка вже заявляли про необхідність нових аналізів крові Віктора Ющенка і про можливість того, що отруєння тодішнього кандидата на Президента взагалі не було.

Ющенко почувся зле у вересні 2004 року, під час передвиборчої кампанії. Низка закордонних фахівців заявила про його отруєння діоксином.

За нинішньою версією ГПУ, всі попередні аналізи і експертизи не можуть бути визнані з процесуальних міркувань, а відтак не є доказами.
XS
SM
MD
LG