Доступність посилання

ТОП новини

Колишній президент Кот-д’Івуару закликає припинити бої


Колишній президент Кот-д’Івуару Лоран Ґбаґбо після свого затримання в понеділок закликав припинити бойові дії в країні, де триває громадянська війна між його прихильниками і прибічниками новообраного президента Алассана Уаттари.

Його затримали раніше цього дня в його резиденції, за різними повідомленнями, чи то французькі війська, які вже багато років перебувають у Кот-д’Івуарі як миротворці, чи то військові сили Уаттари.

Представник влади Уаттари в ООН Юсуфу Бамба відтак повідомив у Нью-Йорку, що влада нового президента Кот-д’Івуару має намір притягти Ґбаґбо до відповідальності.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун заявив, що затримання Ґбаґбо принесе край багатомісячному конфліктові і що ООН підтримає нову владу.

А державний секретар США Гілларі Клінтон заявила, що це затримання стане сигналом усім «диктаторам», що вони «не можуть зневажати голос власного народу, висловлений на вільних і чесних виборах».

Лоран Ґбаґбо, який, на переконання світової спільноти, програв Алассанові Уаттарі минулорічні президентські вибори, відмовлявся передати владу, називаючи переможцем себе.
XS
SM
MD
LG