Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі склали фотороботи підозрюваних у скоєнні вибуху


Міністерство внутрішніх справ Білорусі склало фотороботи двох підозрюваних у скоєнні вчорашнього вибуху в мінському метро, заявив голова відомства Анатолій Кулешов.

За його словами, фотороботи склали за свідченнями очевидців, які звернулися до правоохоронців. У підриві мінської підземки підозрюють двох чоловіків.

Білоруська влада обіцяє знайти осіб, причетних до вибуху. Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав вибух спробою дестабілізувати ситуацію в країні і не виключив його організації з-за кордону. Він закликав білорусів допомогти слідчим у розслідуванні інциденту.

«Я хочу просто вам сказати, що нам кинуто дуже серйозний виклик. Потрібна адекватна відповідь. І ця відповідь має бути знайдена», – сказав Лукашенко.

Вибух у мінському метро на станції «Жовтнева» пролунав вчора в годину пік. Загинули 12 людей, ще півтори сотні – поранені. Відповідальність за це ніхто на себе не взяв.

Потужність вибухового пристрою складала від п’яти до семи кілограмів у тротиловому еквіваленті. Він був начинений дрібними металевими предметами і, ймовірно, був схований під лавкою на платформі метро.
13 квітня в Мінську оголосили день жалоби.

Генпрокуратура Білорусі порушила кримінальну справу за ч.3 ст. 289 («тероризм») Кримінального кодексу, повідомляє Центр інформації і громадських зв’язків КДБ.
XS
SM
MD
LG