Доступність посилання

ТОП новини

Україна затвердила дев’ять обленерго для приватизації


Кабінет Міністрів має намір продати 21-50% акцій в двох енергогенеруючих компаніях і дев’яти енергопостачальних компаніях до 2012 року. Про це йдеться в розпорядженні Кабміну.

Цим документом уряд затвердив перелік енергогенеруючих і енергопостачальних компаній, які підлягають продажу в 2011 році.

Зокрема, до переліку ввійшли 25% «Дніпроенерго» (Запоріжжя), 45,1% «Західенерго» (Львів), по 50% «Вінницяобленерго» (Вінниця), «Дніпробленерго» (Дніпропетровськ) і «Закарпаттяобленерго» (Ужгород), по 45% «Крименерго» (Сімферополь) і «Чернівціобленерго» (Чернівці), 40,06% «Донецькобленерго» (Донецьк), 25,99% «Тернопільобленерго» (Тернопіль), 25% «Київенерго» (Київ), 21% «Черкасиобленерго» (Черкаси).

При цьому Кабмін розпорядився, що акції «Черкасиобленерго» продаються спільно з пакетом акцій в обсязі 25%, які належать компанії «Українська енергозберігаюча сервісна компанія».

Раніше міністр енергетики й вугільної промисловості Юрій Бойко прогнозував приватизацію в 2011 держпакетів акцій двох енергогенеруючих компаній, а також 5-6 енергопостачальних.
XS
SM
MD
LG