Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція обіцяє протести в день річниці «харківських угод»


Десять українських партій створили оргкомітет із проведення 27 квітня, до річниці ратифікації «харківських угод», всеукраїнської акції протесту, повідомляє прес-служба партії «За Україну!».

Сьогодні відбулося перше засідання оргкомітету, в якому взяли участь представники партії «Громадянська позиція», Європейської партії України, партії «За Україну!», Народного Руху України, «Нашої України», Партії захисників Вітчизни, «Реформи і порядок», «Свобода» , Української народної партії та Української республіканської партії «Собор», йдеться в повідомленні.

21 квітня минулого року президенти України й Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження перебування Чорноморського флоту в Криму до 2042 року й прив’язку оренди за нього до ціни на російський газ, який поставляється в Україну.

27 квітня Верховна Рада України ратифікувала цю угоду. Голосування відбувалося в напруженій атмосфері. Одразу ж після відкриття пленарного засідання у бік президії полетіли яйця. Спікеру парламенту Володимиру Литвину довелося ховатися від них під парасольками. Пізніше у залі спрацювали кілька димових шашок, а між депутатами від коаліції та опозиції сталися бійки.
XS
SM
MD
LG