Доступність посилання

ТОП новини

МНС посилює підрозділи радіаційного та хімічного захисту


Міністр із питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога ухвалив рішення про посилення підрозділів радіаційного та хімічного захисту. Про це повідомив директор департаменту управління рятувальними силами МНС Григорій Марченко.

За його словами, такі рішення пов’язане, зокрема, «з урахуванням випадків виникнення ситуацій, пов’язаних з об’єктами атомної енергетики.

Як повідомив Марченко, існує центр швидкого реагування в Ромнах, Києві та Дрогобичі. Такі центри призначені для вирішення надзвичайних ситуацій на об’єктах хімічної, ядерної та біологічної безпеки.

За словами представника МНС, чисельність цих підрозділів додатково збільшена на 56 осіб, крім того, вони будуть додатково оснащені засобами розвідки небезпечних речовин, засобами індивідуального та колективного захисту залежно від того, які завдання будуть виконувати рятувальники.

Крім того, додатково розробляють програми підготовки для виконання завдань безпосередньо на таких об’єктах. Таким підрозділам також нададуть кошти спеціальної обробки та реабілітації і виділять 17 одиниць техніки для роботи таких підрозділів. «Цей процес уже розпочався», – підсумував Марченко.
XS
SM
MD
LG